Инфрачервен конвектор ENSA P500

Подарък контактен терморегулатор Ensa Terneo RZ

Малка мощност, спестяване на електроенергия, рационално използване на енергия. Директно загряване на хората и предметите – комфорт и топлина. Няма циркулиране и прегаряне на въздуха. Многофункционалност – може да се използва като отоплителен уред и като сушилник за дрехи. Сигурност на уреда, дълъг срок за експлоатация от 20 години. Кратък срок за отопляване на помещение – в продължение на 10-20 мин. ще получите топлина и удоволствие. Атрактивен модерен дизайн. Подхожда като за основен, така и за допълнителен вид на отопление. Притежават европейски сертификати за качество. Изброените предимства правят Инфрачервени панели ENSA предпочитан и изгоден отоплителен уред за Вас!!

Изчерпано количество

Принцип на работа на инфрачервените конвектори  ENSA

konvektori ensa

ИНФРАЧЕРВЕНАТА ТОПЛИНА, която се предава от предния панел на нагревателя и загрява предметите намиращи се на разстояние 1-1,5 м от нагревателя (под, предмети и др.). Предметите нагряти с инфрачервена топлина също стават източник на топлина за помещението образуващи така наречен ефект «запазване топлината в помещението». Температурата която се получава при нагряването на предметите от инфрачервени панели е безопасна, тъи като не превишава 30 градуса и не може да ги увреди или да ин намали срока на годност и др.

Сравнение по разноски при използване на инфрачервено отопление и друго:

Инфрачервени панели ENSA и конвективни отоплителни уредиМощност, kWОтоплявана площ, m2Средна такса за електроенергия, лв*kW/чСтойност на 1 час работа на уреда, лвСтойност на 8 часа работа на уреда, лвРазноски за календарен месец (30 дни), лв
ENSA 5000,50 0100,140,070,5616,8
Отоплителен уред 1500 W1,500100,140,211,6850,4

Предимства на инфрачервените отоплителни конвектори:

 • ВИСОКО КАЧЕСТВО – всички материали използвани при производството на инфрачервените панелни конвектори са с високо качество, гаранция за дълъг експлотационен период и безаварийна работа.(метал 1 мм, прахово боядисване, електрически компоненти)
 • ЛЕСЕН МОНТАЖ – на четири дюбела в дупки разположени от вътрешната страна на нагревателя, които не се виждат след монтажа. Възможност за монтаж с подови крачета (опция).
 • НАПЪЛНО ЗАКРИТ НАГРЕВАТЕЛЕН ЕЛЕМЕНТ, на който не може да попадне на прах или влага, не образува ефекта „изгаряне на пепелта“, „изсушаване на въздуха“, „изгаряне на кислорода“.
 • ТОПЛИНАТА ОТ НАГРЕВАТЕЛЯ се усеща още на 3-та МИНУТА след включването и продължава отдавенето до 30 МИНУТИ след изключване.

Характеристики

Подхожда като за основен така и за допълнителен вид за отопляване. Има възможност да обедените няколко инфрачервени панела в система, която ще бъде управлявана с помощта на един термостат.

  • Отопляема площ: Основно отопляване: 7-9 м2(21-28м3) Допълнително отопляване: 8-12м2 (24-36м3)
  • Мощност: 500W
  • Температура на повърхността: 85 градуса
  • Вграден термостат: няма, препоръчва се външен
  • Тип монтаж: стенен
 • Размер: 500*750*50мм
  • Степен на защита: IP 24
  • Срок за експоатация: 30 години
  • Гаранция: 2 години

Спестяване до 50% електроенергия, директно загряване на хората и предметите, липса на циркулиране на прах и прегаряне на въздуха, атрактивен модерен дизайн правят Инфрачервени панели ENSA предпочитан отоплителен уред

Сертификат

Инфрачервен конвектор ENSA

Всички продукти са с гарантиран произход и качество. Осигурена доставка за района на София. Доставки за Страната с куриерска фирма или с наш транспорт. Осигурен монтаж, гаранционно и след гаранционно обслужване.

Магазин

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg както и в електронния магазин elkom-shop.eu може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.

Инфрачервен конвектор ENSA P500

Инфрачервен конвектор ENSA P500