Котел на дърва Bisolid Saver W

Стоманеният водогреен котел BiSolid SAVER W е топлинен източник, подходящ за отоплението на жилища, еднофамилни къщи, производствени цехове и други подобни обекти с топлинни загуби 25-40 kW. Котлите от серия SAVER W са специализирани за дърва. По-високата ефективност в сравнение с конкурентните котли на твърдо гориво се постига благодарение на стоманена, триходова конструкция на топлообменника, завършваща с два тръбни снопа (по-голяма топлообменна площ).

Стоманеният водогреен котел серия BiSolid Saver е топлинен източник, подходящ за отоплението на жилища, еднофамилни къщи, производствени цехове и други подобни обекти с топлинни загуби 25-45 kW. Отоплителната система може да бъде от отворен тип или с разширителен съд, със самостоятелна или принудителна циркулация на отоплителната вода, с максимално свръхналягане 2 bar.

Информация

Котелът представлява заварена конструкция от стоманени ламаринени панели и тръби. Вътрешното пространство е разделено от водна преграда на бункера за полагане на гориво, горивна камера и топлообменник, през който димните газове се отвеждат към фукса. Под горивната камера и бункера за гориво за полагане на гориво е разположена подвижна двукомпонентна скара, която се управлява странично с помощта на лост. Първичният въздух се подава, чрез регулиращия клапан на вратичката за почистване на пепелта и за полагане на горивото. Регулирането се извършва ръчно или автоматично от регулатор на мощността (TRV), който се доставя заедно с котела като част от неговите принадлежности. Входът – изходът на отоплителната вода се осигуряват от щуцери 11/2″. По оста на котела, димоотводът се намира от задната страна. Запалителната клапа се управлява откъм горната част на котела.

Предимства

– Надеждната, компактна и опростена конструкция на котела позволява изгарянето на дърва за огрев (с дължина до 400 mm) при висока ефективност, което гарантира икономичен режим на работа и ниска цена за отопление.
– Възможност за изгаряне на определени видове агро отпадъци – дървесни остатъци от горска и селскостопанска дейност (клони от овощни дървета и други, вършина, кочани от царевица, слънчогледови пити, лозови пръчки), индустриални дървесни отпадъци (кори, изрезки), строителни дървесни отпадъци, брикети и въглища.
– Пространството за зареждане с гориво е увеличено, като гарантира продължително време на работа между две последователни зареждания.
– Стандартно оборудван с термовентил за автоматично регулиране на дебита на въздух за горене, осигуряващ максимално оползотворяване на горивото, икономичност при работа, както и регулиране на топлинната мощност в широк диапазон.
– Изключително удобен за монтаж, експлоатация и поддръжка.
– Котелът покрива европейските норми и изисквания за екологичност.
– Стандартно конструиран за лесен и бърз монтаж на пелетна горелка BISOLID

Конструкция

Котелът представлява заварена конструкция от стоманени ламаринени панели и тръби.Вътрешното пространство е разделено от водна преграда на шахтата за полагане на гориво, горивна а камера и топлообменник, през който димните газове се отвеждат към фукса. Под горивната камера и шахтата за полагане на гориво е разположена подвижна двукомпонентна скара, която се управлява странично с помощта на лост. Първичният въздух се подава, чрез регулиращия клапан на вратичката за почистване на пепелта и за полагане на горивото. Регулирането се извършва ръчно или автоматично от регулатор на мощността (TRV), който се доставя заедно с котела като част от неговите принадлежности. Входът изходът на отоплителната вода се осигуряват от щуцери 11/2′. По оста на котела, димоотводът се намира от задната страна. Запалителната клапа се управлява откъм горната част на котела.

Инструкция за монтаж и експлоатация
Актуални цени

МоделSaver W 25kWSaver W 35kWSaver W 45kW
РАБОТНО НАЛЯГАНЕ (MPa)0.20.20.2
КПД (%)868686
ОБЕМ НА БУНКЕРА (I)79106119
ВОДЕН ОБЕМ (I)70100105
МАСА (kg)237285300
ДЪЛЖИНА (mm)920920920
ВИСОЧИНА (mm)90011001190
ШИРИНА (mm)720720720
ЦЕНА С ДДС1620 лв.1800 лв.2050 лв.

Всички пелетни котли са с гарантиран произход и качество. Осигурена доставка за района на София. Доставки за Страната с куриерска фирма или с наш транспорт. Осигурен монтаж, гаранционно и след гаранционно обслужване.[pwebcontact id=9]

Магазин

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg както и в електронния магазин elkom-shop.eu може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.

Котел на дърва Bisolid Saver W

Котел на дърва Bisolid Saver W