Пелетен котел Bisolid Saver C

Стоманеният водогреен котел серия BiSolid Saver е топлинен източник, подходящ за отоплението на жилища, еднофамилни къщи, производствени цехове и други подобни обекти с топлинни загуби 25-45 kW. Отоплителната система може да бъде от отворен тип или с разширителен съд, със самостоятелна или принудителна циркулация на отоплителната вода, с максимално свръхналягане 2 bar.

Котлите от серия SAVER C са оборудвани с допълнителна предна вратичка, пелетна горелка и табло за управление, като бързо и лесно (за по-малко от една минута) се преминава от дърва към пелети и обратно. Горелките BISOLID са предназначени само за водогрейни котли BISOLID, изгарят дървесни пелети (Ø 6-8 mm). По-високата ефективност в сравнение с конкурентните котли на твърдо гориво се постига благодарение на стоманената, триходова конструкция на топлообменника, завършваща с два тръбни снопа (по-голяма топлообменна площ).

Информация

Котлите серия BiSolid Saver са предназначени основно за изгаряне на суха дървесина, с максимална влажност 20%, т.е. във вид на нарязани дърва от трупи до диаметър 100 mm и дължина 400 mm, нацепени дърва за огрев с кора или без кора. Производителят препоръчва горивото да се полага напречно в бункера за гориво, така че да се постига поетапно изгаряне и разслояване на горивото. При използване на дървесина с неправилна или несъответстваща на изискванията форма следва да се провежда допълнителен контрол върху котела от страна на обслужващия персонал.

Предимства
 • Възможност за изгаряне на дърва за огрев (с дължина до 400 mm) и на определени видове агро отпадъци – дървесни остатъци от горска и селскостопанска дейност (клони от овощни дървета и други, вършина, кочани от царевица, слънчогледови пити, лозови пръчки), индустриални дървесни отпадъци (кори, изрезки), строителни дървесни отпадъци, брикети и въглища.
 • Пространството за зареждане с гориво е увеличено, като гарантира продължително време на работа между две последователни зареждания.
 • Котелът е стандартно оборудван с термовентил за автоматично регулиране на дебита на въздух за горене, осигуряващ максимално оползотворяване на горивото, икономичност при работа, както и регулиране на топлинната мощност в широк диапазон.
 • Изключително удобен за монтаж, експлоатация и поддръжка.
 • Пелетните горелки BISOLID са напълно автоматизирани – запалване, следене на пламъка, продухване на горивната камера. Имат интуитивен LCD дисплей за лесна работа.
 • Автоматичната настройка на количеството въздух и гориво съобразно избраната от потребителя температура, осигурява висока ефективност на съоръжението при минимален разход на гориво.
 • Горивна камера от жароустойчива стомана, гарантираща надеждна и дългосрочна експлоатация.
 • Автоматична модулация на горивния процес, намаляваща броя на спиранията и запалванията, респективно консумацията на гориво и ел. енергия.
 • Възможност за регулиране на температурата на топлоносителя в широк диапазон.
 • Възможност за работа със стаен термостат и седмичен програматор.
 • Управление на циркулационна помпа според температурата на топлоносителя.
 • Възможност за управление на димосмукателен вентилатор.
 • Безшумна работа и ниска консумация на ел. мощност.
 • Защити от обратен огън и самозапалване на горелката, както и от замръзване на топлоносителя.
Конструкция

Котелът представлява заварена конструкция от стоманени ламаринени панели и тръби.Вътрешното пространство е разделено от водна преграда на шахтата за полагане на гориво, горивна а камера и топлообменник, през който димните газове се отвеждат към фукса. Под горивната камера и шахтата за полагане на гориво е разположена подвижна двукомпонентна скара, която се управлява странично с помощта на лост. Първичният въздух се подава, чрез регулиращия клапан на вратичката за почистване на пепелта и за полагане на горивото. Регулирането се извършва ръчно или автоматично от регулатор на мощността (TRV), който се доставя заедно с котела като част от неговите принадлежности. Входът изходът на отоплителната вода се осигуряват от щуцери 11/2′. По оста на котела, димоотводът се намира от задната страна. Запалителната клапа се управлява откъм горната част на котела.

Инструкция за монтаж и експлоатация
Актуални цени

МоделBisolid Saver C 25kWBisolid Saver C 35kWBisolid Saver C 45kW
РАБОТНО НАЛЯГАНЕ (bar)2.02.02.0
КПД ДЪРВА/ПЕЛЕТИ (%)86/9186/9186/91
ВОДЕН ОБЕМ (I)70100105
МАСА (kg)268316331
ДЪЛЖИНА (mm)920920920
ВИСОЧИНА (mm)90011001190
ШИРИНА (mm)720720720
ЦЕНА С ДДС3900 лв.
3299 лв.
4200 лв.
3599 лв.
4500 лв.
3899 лв.

Всички пелетни котли са с гарантиран произход и качество. Осигурена доставка за района на София. Доставки за Страната с куриерска фирма или с наш транспорт. Осигурен монтаж, гаранционно и след гаранционно обслужване.

Магазин

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg както и в електронния магазин elkom-shop.eu може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.

Пелетен котел Bisolid Saver C

Пелетен котел Bisolid Saver C