Термопомпен бойлер 150 литра Елдом неръждаем

Това са термопомпени системи „въздух-вода“ от последно поколение с най-висок клас за енергийна ефективност. Термопомпените бойлери ЕЛДОМ нямат аналог на българския пазар и успешно заменят електрическите бойлери. Т-бойлерите от серията Green Line са предназначени за ползване в битови условия и притежават всички възможности на електрическите бойлери ЕЛДОМ. Могат да осигуряват топла вода чрез водопроводната мрежа в дома едновременно за няколко консуматора – кухня, баня и др. Освен това имат някои съществени предимства спрямо други термопомпени бойлери, предлагани у нас.

Цена: 1929.00 лв.

Предимства
  • НАД ТРИ ПЪТИ ПО-МАЛЪК РАЗХОД НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ. Т-бойлерите ЕЛДОМ са с коефицент на преобразуване (COP) 1 : 3,4*. (*загряване на водата от 15° до 55° при 25° околна температура)
  • МОНТАЖ НА МЯСТОТО НА СТАРИЯ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ БОЙЛЕР – поради идентичните размери с електрическия бойлер, Т-бойлерът се монтира лесно на същото място.
  • ДОСТЪПНА ИНВЕСТИЦИЯ – при целогодишната ефективна употреба, времето за изплащане на вложените за тази система средства е в рамките на гаранционния период (3 години пълна гаранция).
  • Специален японски електронен терморегулиращ вентил, който осигурява по-висока ефективност на термопомпата дори и при ниски температури.
  • Иновативен кондензатор – Т-бойлерът ЕЛДОМ е оборудван с външен алуминиев топлообменник с голяма контактна площ, монтиран около водосъдържателя.
  • Интелигентно електронно управление от най-висок клас с множество функции, вградено в самия бойлер. То е произведено в България специално за Т-бойлерите ЕЛДОМ.
Технически данни

Модел: 72280MHC HPS
Обем: 150 л.
MIX 37 ºC: 273 л.
Номинална входяща мощност: 1,02 kW
Номинална топлинна мощност: 4.5 kW
Коефициент на преобразуване COP: 3.4
Размери: 1391 x 460 x 470 мм.

Допълнителна информация

Системата работи на принципа на пренасяне на топлинна енергия от околната среда към водосъдържателя и по този начин се нагрява водата. Енергията се извлича директно от въздуха. Изисква се минимално количество електроенергия за работата на компресора. Количеството топлина, получено при работата на термопомпата е 3 пъти повече от вложената електроенергия.

Термопомпен бойлер Елдом

Какво предопределя все по-масовото използване на бойлери от този клас?

Европейската Камисия реши да установи ефективна стратегия, която кардинално да разреши проблема с разхода на електрическа енергия в рамките на Съюза. На 11 септември 2012 Европейския парламент прие в пленарна зала на първо четене Нова Директива за Енергийната Ефективност. С директивата се въвеждат задължителни мерки за страните-членки за по-ефективно използване на енергията по цялата верига – от производството през преноса и разпределението до потреблението на енергия. Тази Директива, както и Директивата за екодизайн (EuP) ще въведат постоянни общоевропейски правила за подобряване на екологичните показатели на продуктите, свързани с енергопотреблението (ERPs).

Двете групи продукти, свързани с енергопотреблението (употребата на които оказва съществено влияние върху консумацията на енергия в ЕС) включват:
– Енергоемките продукти, които използват, произвеждат и трансформират енергия (електричество, газ, изкопаеми горива), като котли, бойлери, компютри, телевизори, трансформатори, промишлени вентилатори, промишлени пещи и др.
– Други, свързани с енергопотреблението продукти (ERP система), които не използват енергия, но имат въздействие върху енергийната ефективност и могат да допринесат за спестяване на енергия, като прозорци, изолационни материали, душове, кранове и др.

В переспектива конвенционалните електрически бойлери с механичен контрол постепенно ще бъдат заменени с водонагреватели от по-висок енергиен клас – бойлери с електронно управление и бойлери, използващи възобновяеми енергийни източници /термопомпени и слънчеви бойлери/.

Термопомпен бойлер Елдом

В съответствие със световните тенденции за използване на зелена енергия, ЕЛДОМИНВЕСТ създаде Т-бойлерите ЕЛДОМ. Термопомпените системи ЕЛДОМ са съставени от 2 части: външно тяло с компресор и топлообменник, вътрешно тяло бойлер с вграден кондензатор – Т-бойлера. Двете тела са свързани с тръби, по които протича хладилен агент R417a.

Термопомпен бойлер Елдом

Допълнителни файлове

Всички продукти са с гарантиран произход и качество. Осигурена доставка за района на София. Доставки за Страната с куриерска фирма или с наш транспорт. Осигурен монтаж, гаранционно и след гаранционно обслужване.

Магазин

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg както и в електронния магазин elkom-shop.eu може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.

Термопомпен бойлер 150 Елдом неръждаем

Термопомпен бойлер 150 Елдом неръждаем