Изчисления за парно

Когато избирате отопление за дома е нужно да направите изчисления за това колко мощност ще ви е необходима, за да затопляте съответното помещение. Тези сметки никога не са абсолютни точни, но ви дават добра представа. Извършват се на базата на обем, което означава, че резултатът ви показва от колко киловата се нуждаете за големината на вашия апартамент или къща. Тук видът на отоплителните уреди не е от значение, тъй като важното е да са съобразени с нужната мощност.

Когато планирате отоплението си, не забравяйте да се съобразите с бъдещи планове за вътрешни промени – избиване на тераси, стени и т.н. Също така към сметките прибавете и мощността на поне един бойлер, за предпочитане по-голям отколкото смятате да сложите. Разбира се добре е след като сметнете мощността си за отопление, да предвидите малко повече от необходимото – така наречената пасивна мощност. Това се прави за да може уредите ви да не работят винаги на максимална мощност, в опит да затоплят стаите ви, което скъсява живота им и е неефективно.

При същинските сметки се връщаме в часовете по математика и прибавяме кубатурата към квадратурата. Приравняването е лесно. Почти всички жилища от последните 50-60 години насам се строят по определен стандарт и ни е необходимо да знаем само квадратурата. Стандартният етаж е висок между 260см. и 275см. и нужната мощност за 1кв.м. тогава е между 150W и 210W.

При запитване напишете телефон за по- бърза връзка в Вас и уточняване на подробности. Предлагаме безплатен оглед и представяне на оферта с актуални цени на материали и труд. Огледа и представянето на оферта не Ви ангажира с поръчка на стоки и услуги. При ангажиране за по голям обем работа сключваме договор с подробно описание на дейностите и цените за услугите и материалните който желаете. Издаваме фактури за доставените материали, извършените монтажи и ремонти, както и гараниционни карти за всички продукти.