Пелетни горелки Bisolid GP

Пелетната горелка серия BiSolid GP е изградена като стоманена конструкция и е проектирана на принципа на подаване на дървесните пелети от транспортиращ шнек, през гъвкава връзка върху скарата на горивната камера на горелката, където се осъществява процесът на изгаряне на горивото и окислителя (въздуха за горене). 

Работата на горелката е автоматична, включващо:

Зареждане на първоначална доза гориво, запалване, разгаряне, горене, следене параметрите на горивния процес. Контролирано спиране при достигната температура на водата и (или) сигнал от стайния термостат, финално продухване. В режим на оптимизация, при работа със стаен термостат, се извършва оптимизирана модулация на база топлинните характеристики на обекта. Пелетната горелка е снабдена с дисплей позволяващ показването на информация за текущите парамери на горелката и/или позволяващ регулирането на желани работни параметри на горелката.

Актуални цени

МоделGP 20_B18GP 25_BGP 32_BГоривоподаващ
шнек за GP 20_B18,
GP 25_B и GP 32_B
Диапазон на регулиране
на мощността (kW)
5-187-2510-32-
Номинална топлинна
мощност (kW)
182532-
Ел. мощност
(при запалване) (W)
<100 (+1100)<100 (+1100)<100 (+1100)-
Тегло (kg)15.915.917.18.5
Дължина (mm)5465466071520
Височина (mm)484484484107
Ширина (mm)250250250184
Цена с ДДС1 330 лв.
1 260 лв.
1 394 лв.
1 320 лв.
1 440 лв.
1 370 лв.
включен в цената
на горелката

Информация

Предназначението на напълно автоматизираната пелетна горелка серия BiSolid GP в комбинация с водогрейни котли на твърдо гориво серия BiSolid е да отопляват жилища с малки и средни размери. Пелетната горелка е много добро решение за жилища, които се отопляват с котли на дърва серия BiSolid. Присъединяването на пелетната горелка към водогрейния котел се използва стандартен комплект за асемблиране. Автоматичното електрическо запалване, автоматичното избиране на топлинната мощност (в режим на оптимизация при работа със стаен термостат). Многофункционалното информационно табло за управление на пелетната горелка, правят използването и лесно и удобно през отоплителния сезон. 

Гориво

Пелетната горелка серия BiSolid GP е предназначена да изгаря дървесни пелети съгласно стандарт EN 14961-2, клас ENplus-A1 със съответните качествени арактеристики. Горивото и въздуха се смесват в рамките на горелката по контролиран начин и това е причината за екологично горене и висока ефективност. Пелетната горелка серия BiSolid GP е предназначена за монтиране към водогрейни котли на дърва серия BiSolid. Необходимото минимално време за техническо обслужване на пелетна горелка серия BiSolid GP в зависимост от характеристиките и качеството на използваните дървесни пелети е веднъж седмично. Оптималната функция на съоръжението се обуславя, както от професионално изпълнената инсталация, така и от прецизното обслужване на пелетната горелка.

Предимства
 • Пелетните горелки са напълно автоматизирани – запалване, следене на пламъка, спиране на горивния процес по специален алгоритъм, включващ продухване, което осигурява почистване на горивната камера и лесно и безопасно запалване;
 • Имат интуитивен LCD дисплей за лесна работа със светлинна индикация на активните функции;
 • Новото по-съвършено управление на горивния процес, изразено в спрегнато модулиране на горивото и въздуха, осигурява висока ефективност на съоръжението и като резултат икономия на гориво;
Управление
 • Управлението осигурява запалване и стартиране на горелката при максимална мощност, за бързо достигане на желаните параметри, след което започва същинското модулиране (при горелките със степенно регулиране, за да се постигне този ефект е необходима ръчна намеса);
 • Управление на циркулационна помпа според температурата на топлоносителя.
 • Безшумна работа и ниска консумация на електрическа мощност.
 • Защити от обратен огън и замръзване на топлоносителя.
 • Защита на циркулационна помпа от блокиране.
 • Работа със стаен термостат или седмичен програматор.
 • Стандартно окомплектована с горивоподаващ шнек;
 •  Възможност за управление на димосмукателен вентилатор, който решава проблема с тягата на комина и гарантира безопасна работа на съоръжението;
 • Възможност за старт и стоп чрез gsm модул – опция.
Инструкция за монтаж и експлоатация

Всички пелетни горелки са с гарантиран произход и качество. Осигурена доставка за района на София. Доставки за Страната с куриерска фирма или с наш транспорт. Осигурен монтаж, гаранционно и след гаранционно обслужване.

Магазин

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg както и в електронния магазин elkom-shop.eu може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.

Пелетни горелки Bisolid GP

Пелетни горелки Bisolid GP