Комбиниран пелетен котел Bisolid Saver C

Стоманеният водогреен Комбиниран пелетен котел Bisolid Saver C е топлинен източник, подходящ за отоплението на жилища, еднофамилни къщи, производствени цехове и други подобни обекти с топлинни загуби 25-45 kW. Отоплителната система може да бъде от отворен тип или с разширителен съд, със самостоятелна или принудителна циркулация на отоплителната вода, с махимално свръхналягане 200 kPa.

Предназначение

Котелът BiSolid Saver е предназначен основно за изгаряне на суха дървесина, с максимална влажност 20%, т.е. във вид на нарязани дърва от трупи до диаметър 100 mm и дължина 400 mm, нацепени дърва за огрев с кора или без кора. Производителят препоръчва горивото да се полага напречно в горивната шахта, така че да се постига поетапно изгаряне и разслояване на горивото. При използване на дървесина с неправилна или несъответстваща на изискванията форма следва да се провежда допълнителен контрол върху котела от страна на обслужващия персонал.

Актуални цени

МоделBisolid Saver C 25kWBisolid Saver C 35kWBisolid Saver C 45kW
РАБОТНО НАЛЯГАНЕ (bar)2.02.02.0
КПД ДЪРВА/ПЕЛЕТИ (%)86/9186/9186/91
ВОДЕН ОБЕМ (I)70100105
МАСА (kg)268316331
ДЪЛЖИНА (mm)920920920
ВИСОЧИНА (mm)90011001190
ШИРИНА (mm)720720720
ЦЕНА С ДДС3 450 лв.
3 280 лв.
3 740 лв.
3 550 лв.
4 070 лв.
3 870 лв.

Предимства
 • Възможност за изгаряне на дърва за огрев (с дължина до 400 mm) и на определени видове агро отпадъци – дървесни остатъци от горска и селскостопанска дейност (клони от овощни дървета и други, вършина, кочани от царевица, слънчогледови пити, лозови пръчки), индустриални дървесни отпадъци (кори, изрезки), строителни дървесни отпадъци, брикети и въглища.
 • Пространството за зареждане с гориво е увеличено, като гарантира продължително време на работа между две последователни зареждания.
 • Котелът е стандартно оборудван с термовентил за автоматично регулиране на дебита на въздух за горене, осигуряващ максимално оползотворяване на горивото, икономичност при работа, както и регулиране на топлинната мощност в широк диапазон.
Изключително удобен за монтаж, експлоатация и поддръжка.
 • Пелетните горелки BISOLID са напълно автоматизирани – запалване, следене на пламъка, продухване на горивната камера. Имат интуитивен LCD дисплей за лесна работа.
 • Автоматичната настройка на количеството въздух и гориво съобразно избраната от потребителя температура, осигурява висока ефективност на съоръжението при минимален разход на гориво.
 • Горивна камера от жароустойчива стомана, гарантираща надеждна и дългосрочна експлоатация.
 • Автоматична модулация на горивния процес, намаляваща броя на спиранията и запалванията, респективно консумацията на гориво и ел. енергия.
 • Възможност за регулиране на температурата на топлоносителя в широк диапазон.
 • Възможност за работа със стаен термостат и седмичен програматор.
 • Управление на циркулационна помпа според температурата на топлоносителя.
 • Възможност за управление на димосмукателен вентилатор.
 • Безшумна работа и ниска консумация на ел. мощност.
 • Защити от обратен огън и самозапалване на горелката, както и от замръзване на топлоносителя.
Котел

Комбиниран пелетен котел Bisolid Saver C представлява заварена конструкция от стоманени ламаринени панели и тръби. Вътрешното пространство е разделено от водна преграда на шахтата за полагане на гориво, горивна камера и топлообменник, през който димните газове се отвеждат към фукса. Под горивната камера и шахтата за полагане на гориво е разположена подвижна двукомпонентна скара, която се управлява странично с помощта на лост. Първичният въздух се подава, чрез регулиращия клапан на вратичката за почистване на пепелта и за полагане на горивото. Регулирането се извършва ръчно или автоматично от регулатор на мощността (TRV), който се доставя заедно с котела като част от неговите принадлежности. Входът – изходът на отоплителната вода се осигуряват от щуцери 11/2″. По оста на котела, димоотводът се намира от задната страна. Запалителната клапа се управлява откъм горната част на котела.

Горелка

Предназначението на напълно автоматизираната пелетна горелка серия BiSolid GP в комбинация с водогрейни котли на твърдо гориво серия BiSolid е да отопляват жилища с малки и средни размери. Пелетната горелка е много добро решение за жилища, които се отопляват с котли на дърва серия BiSolid, тъй като за присъединяването на пелетната горелка към водогрейния котел се използва стандартен комплект за асемблиране.

Основните предимства на пелетните горелки серия BiSolid GP са следните:
 • Пелетните горелки са напълно автоматизирани – запалване, следене на пламъка, продухване на горивната камера. Имат интуитивен LCD дисплей за лесна работа.
 • Автоматична настройка на количеството въздух и гориво съобразно избраната от потребителя температура, осигурява висока ефективност на съоръжението при минимален разход на гориво.
 • Автоматична модулация на горивния процес, намаляваща броя на спиранията и запалванията, респективно консумацията на гориво и електрическа енергия.
 • Управление на циркулационна помпа според температурата на топлоносителя.
 • Безшумна работа и ниска консумация на електрическа мощност.
 • Защити от обратен огън и замръзване на топлоносителя.
 • Защита на циткулационна помпа от блокиране.
 • Управление на вентилатор за димни газове.
 • Работа със стаен термостат или седмичен програматор.
Инструкция за монтаж и експлоатация

Всички пелетни котли са с гарантиран произход и качество. Осигурена доставка за района на София. Доставки за Страната с куриерска фирма или с наш транспорт. Осигурен монтаж, гаранционно и след гаранционно обслужване.

Магазин

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg както и в електронния магазин elkom-shop.eu може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.

Комбиниран пелетен котел Bisolid Saver C

Комбиниран пелетен котел Bisolid Saver C