Пелетен котел Pelletherm V2

Pelletherm v.2 60 е стоманен водогреен пелетен котел за отопление в системи с локално топлоснабдяване и за подгряване на битова гореща вода. Котелът оползотворява дървесни пелети с размери от ф6 до ф14 mm ,изсушени костилки (от череши ,от вишни), смес от костилки и пелети (например в съотношение 50%-50%), като получената топлинна енергия се усвоява от топлообменната повърхност на котелното тяло и се предава на топлоносителя в отоплителната инсталация.

Котелът

трябва да бъде свързан и уплътнен към комина, съгласно подготвения проект. Котелът трябва да бъде свързан към отоплителната инсталация, да бъде напълнен с циркулационна течност, да бъде обезвъздушен, а също така и цялата отоплителна инсталация и да бъде проверено функционирането на модули от системата – циркулационна помпа, електрически задвижвания, управляващи клапани, вентили и др.

Котелът трябва да бъде свързан към електрическата инсталация, като са спазени правилата на техниката за безопасност. Бункерът за гориво трябва да бъде запълнен с пелети, за да може захранващото устройство да ги транспортира до зоната на горелката. Препоръчва се бункерът за гориво да бъде винаги със затворен капак, за да се предотврати навлизането на неорганизиран въздух през този отсек от котела.

Съоръжението може да оползотворява следните видове горива:

Дървесни пелети с размер 6, 8 до 14 mm, клас ENplus-A1, ENplusA2 и ENplus-B съгласно стандарт ENplus, или с категория : A, AB, B, BC, C, CD, E, EF съгласно методиката, разработена и прилагана от фирмата-производител;
Изсушени костилки (от череши, от вишни);
Смес от пелети и костилки (например в съотношение 50% – 50%);
Пелети от друга биомаса (например остатъци от добив на зехтин);
Друга биомаса под формата на пелети, но след одобрителен тест в лабораторията на фирмата-производител на котела.

Всички пелетни котли са с гарантиран произход и качество. Осигурена доставка за района на София. Доставки за Страната с куриерска фирма или с наш транспорт. Осигурен монтаж, гаранционно и след гаранционно обслужване.

Магазин

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg както и в електронния магазин shop.elkom-express.bg може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.