Пелетен котел Pelletherm V4 DakonEra

Пелетен котел Pelletherm V4 DakonEra е предназначен за оползотворяване на твърдо гориво – биомаса, под формата на дървесни пелети и представляват заварена стоманена конструкция. Тези котли служат за отопление в системи с локално топлоснабдяване, а също така и за подгряване на битова гореща вода. Котелът Pelletherm V4 DakonEra оползотворява дървесни пелети с размери ø6 и ø8mm, изсушени костилки (от череши, от вишни) и смес от пелети и костилки, като получената топлинна енергия се усвоява от топлообменната повърхност на котелното тяло и се предава на топлоносителя в отоплителната инсталация.

Стандартна окомплектовка:

автоматизирана пелетна горелка от серията GP II, III IV генерация, осигуряваща автоматичен и оптимален горивен процес; горивоподаващ шнек; дървена опаковка (може бързо да се транспортира в пелетен бункер, за първоначален старт на котела); комплект инстрименти за почистване.

Изчерпана наличност

Стоманеният водогреен пелетен котел от серията Pelletherm V4 DakonEra служи за отопление в локални инсталации, които могат да бъдат реализирани като системи с естествена циркулация на водата или пък чрез принудителното й движение, осигурено от циркулационна помпа. Топлообменникът е модул от система, предназначен за автоматично оползотворяване на пелети и загряване на циркулационната вода. 

Почистването

на пепелния остатък от горивния процес става ръчно през предната долна врата на пещната камера ръчно, чрез изваждане на контейнера за пепелта и събиране на съдържанието му в подходящи за целта съдове. Организацията на горивния процес и топлообмена със стените на котелното тяло обезпечават висок коефициент на полезно действие на съоръжението. Работата на системата зависи и от тягата на комина. Тягата на комина зависи от неговото състоянието, а както и от температурата на димните газове, които директно й влияят.

Всички пелетни котли са с гарантиран произход и качество. Осигурена доставка за района на София. Доставки за Страната с куриерска фирма или с наш транспорт. Осигурен монтаж, гаранционно и след гаранционно обслужване.

Магазин

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg както и в електронния магазин shop.elkom-express.bg може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.