Пелетен котел Pelletherm V4 DakonEra

Пелетен котел Pelletherm V4 DakonEra е предназначен за оползотворяване на твърдо гориво – биомаса, под формата на дървесни пелети и представляват заварена стоманена конструкция. Тези котли служат за отопление в системи с локално топлоснабдяване, а също така и за подгряване на битова гореща вода. Котелът Pelletherm V4 DakonEra оползотворява дървесни пелети с размери ø6 и ø8mm, изсушени костилки (от череши, от вишни) и смес от пелети и костилки, като получената топлинна енергия се усвоява от топлообменната повърхност на котелното тяло и се предава на топлоносителя в отоплителната инсталация.

Стандартна окомплектовка:

автоматизирана пелетна горелка от серията GP II, III IV генерация, осигуряваща автоматичен и оптимален горивен процес; горивоподаващ шнек; дървена опаковка (може бързо да се транспортира в пелетен бункер, за първоначален старт на котела); комплект инстрименти за почистване.

Изчерпана наличност

Информация

Стоманеният водогреен пелетен котел от серията Pelletherm V4 DakonEra служи за отопление в локални инсталации, които могат да бъдат реализирани като системи с естествена циркулация на водата или пък чрез принудителното й движение, осигурено от циркулационна помпа. Топлообменникът е модул от система, предназначен за автоматично оползотворяване на пелети и загряване на циркулационната вода. 

Почистването

на пепелния остатък от горивния процес става ръчно през предната долна врата на пещната камера ръчно, чрез изваждане на контейнера за пепелта и събиране на съдържанието му в подходящи за целта съдове. Организацията на горивния процес и топлообмена със стените на котелното тяло обезпечават висок коефициент на полезно действие на съоръжението. Работата на системата зависи и от тягата на комина. Тягата на комина зависи от неговото състоянието, а както и от температурата на димните газове, които директно й влияят.

Предимства
 • Стандартна окомплектовка: автоматизирана пелетна горелка от серията ЕРАТО GP, осигуряваща автоматичен и оптимален горивен процес; горивоподаващ шнек; комплект инструменти за почистване;
 • Компактна и опростена стоманена конструкция, позволяваща динамична работа, лесен монтаж и обслужване;
 • Компактно управление и изнесени в задния край на котела конектори;
 • Лесно регулиране на топлинната мощност в широк диапазон;
 • Атрактивна цена и ниски експлоатационни разходи;
 • Висока надеждност и ефективност;
 • Ниски вредни емисии;
 • Интегрирани защити за безопасност;
характеристики
 • Характеризира се с безшумна и безупречна работа;
 • Отговаря на най-строгите изисквания на ЕС за котлите;
 • Котлите се предлагат в два варианта, за ляв или десен монтаж на горелката.
 • Модерно и многофункционално микропроцесорно управление, произведено в Швеция, осигуряващо прецизна работа на елементите на горивния процес с настройка на параметри;
 • Автоматичен тест на всички функции на системата;
 • Пет фиксирани нива на мощност с бърз достъп, които могат да бъдат променяни от потребителя;
 • Автоматична модулация – настройка на количеството необходим въздух съобразно избраната от потребителя мощност;
 • Автоматична самонастройка на системата, съобразно производител-ността на подаващия шнек, спрямо конкретни климатични условия и калоричност на горивото;
 • Индикация за температурата на топлоносителя(или водата) в котела;
 • Възможност за съхраняване на текущи настройки и възстановяване на заводските настройките;
 • Пароли за ограничаване на нива за достъп до параметри за потребителя и сервизния персонал;
 • Възможност за работа с температурен сензор, котелен и стаен термостат.
Конструкция

Котелът се състои от котелно тяло (топлообменник), от страни на който се монтира автоматизирана горелка за пелети от серията GP. Топлообменникът се предлага в два варианта: „ляв“ и „десен“ монтаж, тоест автоматизираната горелка за пелети може да бъде монтирана само на лявата или само на дясната страна на котелното тяло. Топлообменникът представлява заварена конструкция от стоманен листов материал. В предната му долна част е оформена пещна камера, под нея се намира контейнера за пепелта, която остава в следствие на изгарянето на горивото.

Конструктивно

е оформен като триходов, което дава възможност за оптимален топлообмен и постигане на висока ефективност за относително малките габаритни размери, които има котела. В пещната камера са монтирани шамотни елементи, които осигуряват оптимален горивен процес и помагат за цялостното изгаряне на горивото. Табло за управление, снабдено с: работен термостат за управление работата на горелката, авариен термостат за защита при прегряване на котела, термоманометър, ключ за централно захранване на системата.

Инструкция за монтаж и експлоатация
Актуални цени

II-ра генерацияDakonEra 18kWDakonEra 25kWDakonEra 30kW
РАБОТНО НАЛЯГАНЕ (bar)2.52.52.5
КПД (%)898989
ВОДЕН ОБЕМ (I)445060
МАСА (kg)160180190
ДЪЛЖИНА (mm)770770770
ВИСОЧИНА (mm)8839641045
ШИРИНА (mm)63110301030
ЦЕНА С ДДСИЗЧЕРПАНИЗЧЕРПАНИЗЧЕРПАН

III-та генерацияDakonEra 18kWDakonEra 25kWDakonEra 30kWDakonEra 30kW
лявдесен
РАБОТНО НАЛЯГАНЕ (bar)2.52.52.52.5
КПД (%)89898989
ВОДЕН ОБЕМ (I)44506060
МАСА (kg)160180190190
ДЪЛЖИНА (mm)770770770770
ВИСОЧИНА (mm)88396410451045
ШИРИНА (mm)631103010301030
ЦЕНА С ДДСИЗЧЕРПАНИЗЧЕРПАНИЗЧЕРПАНИЗЧЕРПАН

IV-та генерацияDakonEra 18kWDakonEra 25kWDakonEra 30kW
РАБОТНО НАЛЯГАНЕ (bar)2.52.52.5
КПД (%)898989
ВОДЕН ОБЕМ (I)505060
МАСА (kg)160180190
ДЪЛЖИНА (mm)770770770
ВИСОЧИНА (mm)8839641045
ШИРИНА (mm)63110301030
ЦЕНА С ДДСИЗЧЕРПАНИЗЧЕРПАНИЗЧЕРПАН

Всички пелетни котли са с гарантиран произход и качество. Осигурена доставка за района на София. Доставки за Страната с куриерска фирма или с наш транспорт. Осигурен монтаж, гаранционно и след гаранционно обслужване.

Магазин

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg както и в електронния магазин elkom-shop.eu може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.

Пелетен котел Pelletherm V4 DakonEra

Пелетен котел Pelletherm V4 DakonEra