Пелетен котел Pelletherm V4 LongTime

Водогрейните пелетни котли серия “Pelletherm V.4 LT” са предназначени за оползотворяване на твърдо гориво – биомаса, под формата на дървесни пелети (възможно е и друго гориво, което е описано в ръководството за експлоатация на автоматизираната горелка за пелети серия „GP xx sc”) и представляват заварена стоманена конструкция. Тези котли служат за отопление в системи с локално топлоснабдяване, а също така и за подгряване на битова гореща вода. Котелът оползотворява дървесни пелети и друга биомаса, описана по-долу, като получената топлинна енергия се усвоява от топлообменната повърхност на котелното тяло и се предава на топлоносителя в отоплителната инсталация.

Стандартна окомплектовка:

автоматизирана пелетна горелка с автоматично самопочистване от серията GP sc; горивоподаващ шнек; комплект инстрименти за почистване.

Актуални цени

Pelletherm V4 LongTime с автоматично самопочистване

МоделPelletherm V.4 LT 18kWPelletherm V.4 LT 25kWPelletherm V.4 LT 30kW
Монтаж:ляв/десенляв/десенляв/десен
РАБОТНО НАЛЯГАНЕ (bar)2.52.52.5
КПД (%)929292
ВОДЕН ОБЕМ (I)445060
МАСА (kg)322342362
ДЪЛЖИНА (mm)775775775
ВИСОЧИНА (mm)116512451325
ШИРИНА (mm)107510751075
ЦЕНА С ДДС3 890 лв.
3 690 лв.
4 190 лв.
3 980 лв.
4 550 лв.
4 300 лв.

Информация

Стоманеният водогреен пелетен котел серия “Pelletherm V.4 LT” служи за отопление на локални инсталации, които могат да бъдат реализирани като системи с естествена циркулация на водата или пък чрез принудителното й движение, осигурено от циркулационна помпа. Топлообменникът е модул от система, предназначена за автоматично оползотворяване на пелети и загряване на циркулационна вода. Почистването на пепелния остатък от горивния процес става през предната долна врата на пещната камера ръчно, чрез изваждане на контейнера за пепелта и събиране на съдържанието му в подходящи за целта съдове.

Организацията

на горивния процес и топлообмена със стените на котелното тяло обезпечават висок коефициент на полезно действие на съоръжението. Работата на системата: водогреен пелетен котел серия “Pelletherm V.4 LT” и автоматизирана горелка за пелетит серия „GP xx sc” зависи и от тягата на комина. Тягата на комина зависи от неговото състоянието, а също и от температурата на димните газове, които директно й влияят.

Предимства
 • Системата е предназначена да оползотворява биомаса, което я прави екологично чиста и не допринася за замърсяване на околната среда и глобалното затопляне на планетата;
 • Системата: водогреен пелетен котел серия “Pelletherm V.4 LT” и горелка за пелети серия „GP xx sc” е автоматизирана и предоставя комфорт при експлоатация, доближаващ се до този, получаван при използване на автоматични котли (каквито са например тези, оползотворяващи течно,  Pelletherm V.4 LT 8 газообразно гориво или електрокотел), което дава възможност да се използва в системи с програмируем стаен термостат;
 • Автоматична експлоатация на системата, има възможност за регулиране на нейната работа със стаен термостат (седмичен програматор), което гарантира
  максимален топлинен комфорт и икономия на гориво;
 • Автоматична самонастройка на системата, съобразно производителността на подаващия шнек, спрямо конкретни климатични условия и калоричността на горивото;
 • Независимост от качеството на изгаряните дървесни пелети с диаметър Ø 6-8mm;
Предимства
 • Висока ефективност;
 • Ниски вредни емисии;
 • Автоматично подаване на гориво от бункер (приложен към окомплектовката);
 • Компактна конструкция, даваща възможност за опростен монтаж и лесно обслужване (при почистване и сервизиране);
 • Възможност за подгряване на битова гореща вода (БГВ);
 • Минимални експлоатационни разходи.
 • Автоматично почистване на пелетната горелка посредством механично остъргване на горивната скара;
 • Пепелник с увеличен капаците – почиствана на котела веднъж на 30 дни;
 • Бункер за пелети с капацитет 500 килограма – позволява зареждане с гориво приблизително веднъж на 15 дни;
 • Лесно регулиране на топлинната мощност в широк диапазон;
 • Характеризира се с безшумна и безупречна работа;
 • Котлите се предлагат в два варианта, за ляв и десен монтаж на горелката.
Конструкция

Котелът се състои от котелно тяло (топлообменник), от страни на който се монтира автоматизирана горелка за пелети от серията GP. Топлообменникът се предлага в два варианта: „ляв“ и „десен“ монтаж, тоест автоматизираната горелка за пелети може да бъде монтирана само на лявата или само на дясната страна на котелното тяло. Топлообменникът представлява заварена конструкция от стоманен листов материал. В предната му долна част е оформена пещна камера, под нея се намира контейнера за пепелта, която остава в следствие на изгарянето на горивото.

Конструктивно

е оформен като триходов, което дава възможност за оптимален топлообмен и постигане на висока ефективност за относително малките габаритни размери, които има котела. В пещната камера са монтирани шамотни елементи, които осигуряват оптимален горивен процес и помагат за цялостното изгаряне на горивото. Табло за управление, снабдено с: работен термостат за управление работата на горелката, авариен термостат за защита при прегряване на котела, термоманометър, ключ за централно захранване на системата.

Инструкция за монтаж и експлоатация

Всички пелетни котли са с гарантиран произход и качество. Осигурена доставка за района на София. Доставки за Страната с куриерска фирма или с наш транспорт. Осигурен монтаж, гаранционно и след гаранционно обслужване.

Магазин

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg както и в електронния магазин elkom-shop.eu може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.

Пелетен котел Pelletherm V4 LongTime

Пелетен котел Pelletherm V4 LongTime