Филтър за отоплителни системи Филтър FERNOX Compact Magnetic TF1

Филтър FERNOX Compact Magnetic TF1

Филтър FERNOX Compact Magnetic TF1 на FERNOX е предназначен за средни и малки отоплителни системи. TF1  е най-новото попълнение на световно извесната марка Fernox филтри, използвайки hyrdocyclonic и магнитно действие за защита на котела от замърсителите в системата. Разработен специално за места където пространството или достъпът е ограничен. Специално монтирани магнити елементи за оптимизирано отстраняване на утайките. Възможен вертикален или хоризонтален монтаж, както и монтаж на 45º.

Филтър FERNOX Compact Magnetic TF1

Филтър FERNOX Compact Magnetic TF1 се предлага с размери 3/4“ и 1“. В комплекта са включени сверични кранове, гарнитури, ключ за разглобяване и почистване, течност за изчистване и предпазване на отоплителната система. Лесно завъртане в хоризонтално, вертикално или 45º положение. Почистване без източване на отоплителната система. Предпазва натрупването котлен камък и нагари по нагревателите в електрическите котли и топлообменниците на газови и други котли. Предпазва отоплителната от ръжда и корозия тръбите, фитингите, отоплителните тела в системата.

Причини за корозията

Различни метали – електрохимична корозия
Условия:
1. Наличие на два различно заредени електрода метално свързани помежду си
2. Наличие на два различно заредени електрода свързани със способни да се движат ийони в електролит (солен разтвор)
3. Наличие на редуциращи материали (деполаризатори)
Разлика в заряда се образува от:
• Заради разлика в разтворения кислород (под утайките)
• Огъване, метална решетка заради изкривяване

Нехерметична система

Кислород попада в системата през лошо направените връзки и пластмасовите тръби.

Филтър FERNOX Compact Magnetic TF1

Филтър FERNOX Compact Magnetic TF1 с гарантиран произход и качество. Осигурена доставка за района на София. Доставки за Страната с куриерска фирма или с наш транспорт. Осигурен монтаж, гаранционно и след гаранционно обслужване.

Магазин

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg както и в електронния магазин shop.elkom-express.bg може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.