Вакуумно-тръбен слънчев колектор
Елдом 12 тръби

Уникалната рефлекторна конструкция изградена от сложно-съставни параболични огледала, посредством които значително се повишава ефективността на колектора при целогодишно акумулиране на слънчева енергия. Принцип на действие: слънчевите лъчи се абсорбират при такъв ъгъл на падане, че през целия ден е осигурено директно огряване на колектора. Долната дъга на тръбата на колектора, която не е пряко огрята, бива облъчвана със слънчева радиация от параболичния рефлектор. Благодарение на уникалната си конструкция слънчевия колектор ЕЛДОМ има с 30% по-висок термичен КПД в сравнение с другите вакуумни колектори. Конструкцията на колектора води до неговото самопочистване от прах или сняг, което допълнително гарантира максималната им ефективност през цялата година.

Цена: 945.00 лв.

Технически данни

Модел: VHP 12 Vacuum
Обем: 1 л.
Брой тръби: 12

Размери: 2000 x 1600 x 185 мм.
Тегло: 44 кг.

Предимства

– Топлинно-вакуумни тръби с трислойно селективно покритие. Дълбокият вакуум в тръбите предпазва абсорбера от “изстиване”, така колекторът запазва ефективността си и при по-ниски външни температури.
– Повишена топлинна изолация – дебелината на изолацията е 50мм и е изпълнена от висококачествена каменна вата. Осигурява много ниски топлинни загуби и висока термична устойчивост на продукта.
– Силиконова контактна термопаста, за увеличаване на топлинния трансфер между ампулата на топлинната тръба и топлообменника на колектора.
– Максимално улавяне и абсорбиране на слънчевата /лъчева/ енергия благодарение на параболичните концентратори.
– Медни топлинни тръби допринасящи за по – добър топлообмен.
– Висока температурна устойчивост.
– Превъзходни качества на поглъщане, но с ниски топлинни загуби, специално адаптирани за работа и в студено време.
– Отлична устойчивост на корозия и удължен живот.
– Висока поглъщаща способност.
– Стъкло на тръбите от високо качествен боросиликатен материал с дебелина 3.3 мм.
– Утойчивост на градушка с диаметър на леденото зърно до 25 мм.
– Специално проектирани държачи, предпазващи колектора от натрупване на сняг и спомагащи за самопочистването му.

Всички продукти са с гарантиран произход и качество. Осигурена доставка за района на София. Доставки за Страната с куриерска фирма или с наш транспорт. Осигурен монтаж, гаранционно и след гаранционно обслужване.

Магазин

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg както и в електронния магазин elkom-shop.eu може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.

Слънчев колектор Елдом 12 тръби

Слънчев колектор Елдом 12 тръби