Стаен термостат Computherm Q3RF

Безжичен стаен термостат Computherm Q3RF е способен да управлява по-голямата част от предлаганите на пазара котли и климатици. Лесно се подключва и поема управлението на всеки газов, електрически котел и климатични инсталации, които се подключват с помощта на двужилен кабел, независимо дали управляващото напрежение е 24 V или 230 V.

Със средния jumper може да изберете режима отопление или охлаждане. При заводската настройка джъмперът се намира на средното и дясното краче, което осигурява режим отопление. С преместване на джъмпера на лявото и средното краче, преминавате от режим отопление в режим охлаждане.

Цена: 110.00 лв.

Информация

Контактите на работното реле 1 (NO) и 2 (COM) при включване в режим на отопление са затворени под настроената температура, а в режим на охлаждане са затворени над настроената температура (като се взема под внимание настроената чувствителност). Затвореното положение на контактите 1 (NO) и 2 (COM) на релето и в двата случая се сигнализира в левия долен ъгъл на дисплея със символа “HEAT” (отопление) или съответно “A/C” (охлаждане).

Функции

При стремеж към усещане на висок комфорт е необходимо да се избере чувствителност на включване за достигане на възможно най-равномерна стайна температура. При това трябва да се има предвид, че това е допустимо само при ниски външни температури (напр. -10°C), защото колкото по-често се включва и изключва котела в рамките на 1 час, толкова това намалява ефективността на котела и води до увеличаване на разхода на газ. При ниско температурни отоплителни системи, примерно подово отопление и не изолирана сграда – ±0,1°C, а при високо температурно отопление с панелни радиатори или лека конструкция, препоръчваната от нас чувствителност е да се използва настройка ±0,2°C (заводска)

Технически данни

Технически данни на предаватела:
Диапазон на измерваната температура: 3-45 °С (с 0,1 °С стъпки)
Диапазон за настойка на температурата: 5-40 °С (с 0,5 °С стъпки)
Точност на мерене на температурата:  + 0,5 °С
Чувствителност на включване:  + 0,1 / + 0,2 °С
Температура на работната среда: – 10 °С … + 40 °С
Захранващо напрежение: 2х1,5V алкални батерии (LR6 AA)
Потребявана мощност: 1,5 mW
Срок на действие на батериите:  ~ 1 година
Работна честота:  868,35 MHz
Размер: 110 x 80 x 22
Тегло: 80 гр
Вид на термодатчика: NTC 10 Kohm +1% при 25 °С

Технически данни на приемника:
Захранващо напрежение: 230 V AC, 50 Hz
Потребявана мощност: 6 W
Напрежение: 24 V AC/DC – 250 V AC; 50 Hz
Сила на подключвания ток: 6 A (2 A индуктивно натоварване)
Диапазон на действие: ~ 50 м на открито
Тегло: 150 гр

Общото тегло на уреда: ~ 265 гр. (приемник + предавател + конзола)

Инструкция за монтаж и експлоатация

Всички термостати са с гарантиран произход и качество. Осигурена доставка за района на София. Доставки за Страната с куриерска фирма или с наш транспорт. Осигурен монтаж, гаранционно и след гаранционно обслужване.

Магазин

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg както и в електронния магазин elkom-shop.eu може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.

Безжичен стаен термостат Computherm Q3RF

Безжичен стаен термостат Computherm Q3RF