Стаен термостат Salus 091FLRF

Salus 091FLRF е стилен и точен безжичен програмируем термостат с осветен, голям и лесен за четене LCD дисплей. Двете части се свързват помежду си на радиочистота 868 Mhz, което гарантира стабилен и устойчив на смущения сигнал, с работен обхват до 60 метра. Притежава лесен режим за седмично програмиране, 9 програми, с до 2 ежедневни промени. 091FLRF е с вграден контролер и функционална практична стойка с две позиции. Програмируемият термостат притежава функция против замръзване. Лесен за монтаж и употреба, изработен от висококачествени материали и се захранва от две алкални батерии (АА). Безжичният термостатът е с лесна опция за промяна на комуникационните кодове с помощта на бутоните.

Цена: 125.00 лв.

Информация

Нов тип термостат, разделящ оперативните функции на две части. Приемникът се използва за безжична връзка и включване/изключване на отоплителната или охладителна система. Предавателят служи за измерване на температурата и контрол. Стайната температура се измерва на всеки 15 секунди. Когато тя падне под настроената, приемникът включва отоплителната система и съответно изключва след достигане й.

Трябва да настоите две, подходящи за Вас, температурни нива: комфортна, в която да не ви е студено, но не и прекалено горещо; икономична, с която можете да намалите енергийното потребление, за сън или когато не сте у дома. За да е оптимална ефективността на устойството, разликата в температурата не трябва да е повече от 3°C, защото когато температурата на помещението падне прекалено ниско, се използва значително повече енергия да се загрее отново.

След монтиране и включване на термостатът за първи път, всички индикатори на дисплея ще премигват за две секунди. След това 091FLRF ще работи с нормален режим, показвайки на дисплея температурата в стаята.

Състоянието и операцията ясно са показани на LCD дисплея. Този дисплей предоставя на потребителя ясна индикация за настоящата температура в стаята и състоянието на отоплителната система. Има няколко потребителски контролера за 091FLRF, правейки термостата лесен за употреба.

Включвайки термостатът на по-висока температура няма да затопли стаята по-лесно. Бързината на затопляне зависи от отоплителната система, например размера на радиаора или котела. Същото важи и за охлаждане.

Монтаж

Идеалната позиция на предавателя на Безжичен стаен термостат Salus 091FLRF е на около 1,5 м. над нивото на пода, на място лесно за достъп. Не монтирайте на външна стена, над отоплително тяло или на места, подложени на пряка слънчева светлина. Стайните термостати се нуждаят от въздух за правилно измерване на температурата. Не бива да бъда покрити със завеси или поставени зад мебели. Близостта с източници на топлина, като лампи и телевизори, може да попречи на термостата да работи правилно. 

Спецификации

Модел: 091FLRF
Тип: Безжичен програмируем стаен термостат
Настройка на температурата: 5°C – 35°C със стъпка 0,2°C
Точност на измерване на температурата: +/- 0,5°C
Брой на температурните нива: до 2 на ден
Брой програми: 9
Работната температура: 0 – 40°C
Температура на съхранение -20°C – 60°C; до 90% влажност, без кондензация

Температура срещу замръзване: 7°C
Показание на текущото време: 24 часа
Точност на часовника: +/- 70 секунди на месец
Временна памет: до 5 минути
Честота: 868MHz
Захранване: 2 х алкални батерии (AA)
Захранващо напрежение: Volt free 230V AC 10 (5)A макс.
Импулсно напрежение: 4 kV
Защита: Автоматично изключване над 35°C
Микроизключване по време на работа: Проверка на работата от тип 1 В
Подсветка: Жълт панел EL
Сертификат: CE / R&TTE
Гаранция: 24 месеца от датата върху документа за покупка

Ръководство на потребителя

Всички термостати са с гарантиран произход и качество. Осигурена доставка за района на София. Доставки за Страната с куриерска фирма или с наш транспорт. Осигурен монтаж, гаранционно и след гаранционно обслужване.

Магазин

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg както и в електронния магазин elkom-shop.eu може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.

Безжичен стаен термостат Salus 091FLRF

Безжичен стаен термостат Salus 091FLRF