Стаен термостат Salus RT500RF

Salus RT500RF е стилен и точен безжичен програмируем термостат с осветен, голям и лесен за четене LCD дисплей. Двете части се свързват помежду си на радиочистота 868 Mhz, което гарантира стабилен и устойчив на смущения сигнал, с работен обхват до 60 метра. Притежава лесен режим за седмично програмиране, 7-дневен или 5 + 2 дни, с до 5 ежедневни промени в температурата. Програмируемият термостат притежава функция против замръзване. Лесен за монтаж и употреба, с функция RHT – ръчен режим. RT500RF е изработен от висококачествени материали и се захранва от две алкални батерии (АА).

Изчерпана наличност

Информация

Безжичният термостатът е проектиран да работи без захранващо напрежение и притежава лесна опция за промяна на комуникационните кодове с помощта на бутоните.

Нов тип термостат, разделящ оперативните функции на две части. Приемникът се използва за безжична връзка и включване/изключване на отоплителната или охладителна система. Предавателят служи за измерване на температурата и контрол. Стайната температура се измерва на всеки 15 секунди. Когато тя падне под настроената, приемникът включва отоплителната система и съответно изключва след достигане й.

След монтиране и включване на термостатът за първи път, всички индикатори на дисплея ще премигват за две секунди. След това RT500RF ще работи с нормален режим, показвайки на дисплея температурата в стаята.

Състоянието и операцията ясно са показани на LCD дисплея. Този дисплей предоставя на потребителя ясна индикация за настоящата температура в стаята и състоянието на отоплителната система. Има няколко потребителски контролера за RT500RF, правейки термостата лесен за употреба.

Включвайки термостатът на по-висока температура няма да затопли стаята по-лесно. Бързината на затопляне зависи от отоплителната система, например размера на радиаора или котела. Същото важи и за охлаждане.

Монтаж

Идеалната позиция на предавателя на Безжичен стаен термостат Salus RT500RF е на около 1,5 м. над нивото на пода, на място лесно за достъп. Не монтирайте на външна стена, над отоплително тяло или на места, подложени на пряка слънчева светлина. Стайните термостати се нуждаят от въздух за правилно измерване на температурата. Не бива да бъда покрити със завеси или поставени зад мебели. Близостта с източници на топлина, като лампи и телевизори, може да попречи на термостата да работи правилно. 

Спецификации

Модел: RT500RF
Тип: Безжичен програмируем стаен термостат
Настройка на температурата: 5°C – 35°C със стъпка 0,5°C
Точност на измерване на температурата: +/- 0,5°C при 25°C
Брой на температурните нива: до 5 на ден
Работен цикъл: 5 + 2 (пн-пт/сб-нд); 7 дни
Работната температура: 0 – 40°C
Температура на съхранение -20°C – 55°C; до 90% влажност, без кондензация

Температура срещу замръзване: 5°C
Предупреждение за изтощена батерия: 2,6 V – 2,8 V
Показание на текущото време: 12 часа – AM преди обяд, PM след обяд
Точност на часовника: +/- 1 минута на месец
Временна памет: до 5 минути
Честота: 868MHz
Вид на превключване: по избор – ниско напрежение или maкс 230 V AC16 (8)
Захранване: 2 х алкални батерии (AA)
Захранващо напрежение: 230 VAC/50Hz 3 А 16(5) А
Импулсно напрежение: 4 kV
Защита: Автоматично изключване над 35°C
Микроизключване по време на работа: Проверка на работата от тип 1 В
Подсветка: Син панел EL
Сертификат: CE
Гаранция: 24 месеца от датата върху документа за покупка

Ръководство на потребителя

Всички термостати са с гарантиран произход и качество. Осигурена доставка за района на София. Доставки за Страната с куриерска фирма или с наш транспорт. Осигурен монтаж, гаранционно и след гаранционно обслужване.

Магазин

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg както и в електронния магазин elkom-shop.eu може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.

Безжичен стаен термостат Salus RT500RF

Безжичен стаен термостат Salus RT500RF