Стаен термостат Computherm Q8RF

Комплектът съдържа два термостата и един приемник. При необходимост оборудването може да се допълни с още два безжични термостата и с контакта Computherm Q1RX, управляван от безжичен термостат (за допълнителна информация вижте страницата ни). Приемното устройство получава сигналите от термостатите, управлява котела и дава команда на зоновите вентили да затварят/отварят (всеки термостат управлява един термовентил, общо максимум 4 зони, съответното натоварване на една зона е 230V AC /max1A/0.3A). 

Цена: 185.00 лв.

Информация

Стайните термостати COMPUTHERM Q8 RF са способни да управляват по-голямата част от предлаганите на пазара котли. Лесно се подключва и поема управлението на всеки газов, електрически котел и климатични инсталации, които се подключват с помощта на двужилен кабел, независимо дали управляващото напрежение е 24 V или 230 V.

Разделянето на отоплителната инсталация на зони позволява независимото отопление на отделните зони, но при необходимост може да се отопляват и всички зони едновременно, и така се осигурява възможност да бъдат отоплени тези помещения, които и когато има нужда. Между стайните термостати и приемното устройство съществува радиочестотна връзка и не е необходимо полагането на кабел за връзка между термостата и котела. Приемното устройство и термостатите имат отделно свой код за сигурност, и затова чужди външни радиочестоти не могат да смущават сигурната работа на уреда. Термостатите могат да се програмират според вашата необходимост и то така, че отоплителната инсталация, в желаното от вас време и температура, да затопля вашия дом или офис, като същевременно осигурява висок комфорт и икономичност.

За удължаване на експлоатационния период на батериите, подаването на сигнала от термостатите не е непрекъснато – през 9 минути се повтаря необходимата команда за свързване. Ако заради спиране на тока или по други причини отпадне едно свързване, то приемника ще изпълни командата на термостата при следващия сигнал.

Технически данни

Технически данни на предавателя:
Диапазон на измерваната температура: 5 – 35 °С (с 0,1 °С стъпки)
Диапазон за настройка на температурата: 5 – 35 °С (с 0,5 °С стъпки)
Точност на мерене на температурата: + 0,5 °С
Температурно калибриране: +3 °С (с 0,1 °С стъпки)
Избираема чувствителност на включване: + 0,1 °С ; + 0,2 °С; + 0,3 °С
Температура на работната среда: – 10 °С … + 40 °С
Захранващо напрежение: 2 х 1,5 V алкални батерии (LR6 AA)
Потребявана мощност: 1,3 mW
Срок на действие на батериите: ~ 1 година
Работна честота: 868,35 MHz
Размер: 130x80x35 (без поставка)
Тегло: 155 гр.
Вид на термодатчика: NTC 10 Kohm +1% при 25 °С

Технически данни на приемника:
Захранващо напрежение: 230 V AC, 50 Hz
Потребявана мощност в режим готовност: 0,3 W
Натоварване на реле, управляващо котела: 230 V AC, 50 Hz, 5А (1А инд. натов.)
Напрежение на изходите на зоните: 230 V AC, 50 Hz,
Натоварване на изходите на зоните: 1А (0,3 А индуктивно натоварване)
Диапазон на действие: ~ 50 м на открито
Тегло: 210 гр.

Пълното тегло на уреда: 610 гр. (2 термостата+приемник+2 поставки)

Инструкция за монтаж и експлоатация

Всички термостати са с гарантиран произход и качество. Осигурена доставка за района на София. Доставки за Страната с куриерска фирма или с наш транспорт. Осигурен монтаж, гаранционно и след гаранционно обслужване.

Магазин

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg както и в електронния магазин elkom-shop.eu може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.

Многозонов стаен термостат Computherm Q8RF

Многозонов стаен термостат Computherm Q8RF