Стаен термостат Computherm Q3

Стайните термостати COMPUTHERM Q3 са способни да управляват по-голямата част от предлаганите на пазара котли. Лесно се подключва и поема управлението на всеки газов, електрически котел и климатични инсталации, които се подключват с помощта на двужилен кабел, независимо дали управляващото напрежение е 24 V или 230 V. 

Цена: 48.00 лв.

Информация

Дигиталния дисплей дава възможност за по-точното измерване и настройка на температурата от обикновените термостати. Стайния термостат, в режим „отопление“ според избраната чувствителност на включване под настроената температура, включва или /съответно над дадената температура/ изключва котела /друг уред/, като същевременно осигурява комфорт и икономичност. В режим „охлаждане“ термостатът работи точно обратно. Чувствителността на включване на термостата е ± 0,1°С или ± 0,2°С (заводска настройка). Под тази величина трябва да се разбира тази температурна разлика, която е между настроената и реално измерената температура. При настроена чувствителност ± 0,2°С в режим отопление например, ако термостата е настроен на 20,0°С, той ще включи управляваното от него устройство при температури по-ниски или равни на 19,8°С, а при 20,2°С, съответно ще го изключи. Промяната на заводски настроена чувствителност на включване ± 0,2°С или ± 0,1°С.

Термостатът COMPUTHERM Q3 може да бъде сложен във всички стаи. Най-целесъобразно е да го поставите в стаята, в която постоянно или по-дълго стоите, така че да попада в естественото движение на въздуха, но без да е изложен на течение, на пряка слънчева светлина или горещ въздух, както и до хладилник или до комин. Оптималната височина е 1,5 м от пода на крака или закачен на стена. Ако в стаята, където се намира термостата, радиаторните вентили имат термостатна глава, то трябва да смените с ръчни термоглави или да оставите на максимална температура. В противен случай термоглавата може да пречи на настройката на температурата в целия апартамент.

Технически данни

Напрежение: 24 V AC/DC – 250 V AC; 50 Hz
Сила на подключвания ток: 8 A ( 2 A индуктивно натоварване)
Диапазон на измерваната температура: 0-35 оС (с 0,1 оС стъпки)
Диапазон за настройка на температурата: 5-35 оС (с 0,5 оС стъпки)
Точност на мерене на температурата: + 0,5 оС
Чувствителност на включване: + 0,1 / + 0,2 оС
Температура на работната среда: – 10 оС … + 40 оС
Захранващо напрежение: 2 х 1,5 V алкални батерии (LR6 AA)
Потребявана мощност: 1,5 mW
Срок на действие на батериите: ~ 1 година
Размер: 110 x 805 x 22
Тегло: 95 гр
Вид на термодатчика: NTC 10 K ohm при 25 оС +1%

Инструкция за монтаж и експлоатация
Свързване на стаен термостат

Стайният термостат COMPUTHERM Q3 работи с 2 батерии (LR6 AA), като живота на батериите е около 1 година. Свързването на термостата става с двужилен кабел не по малък от 0.25 mm³ и не по голям от 1 mm³. Отворете термостата както е показано в упътването:

Стаен термостат Computherm Q3

Изходното реле на термостата има три точки за свързване – 1 (NO); 2 (COM); 3 (NC), които се намират от вътрешната страна на задната стена под корпуса. При управлението на уред за отопление за свързват точки 1 (NO) и 2 (COM), релето е в нормално отворено положение.

Стаен термостат Computherm Q3

Всички термостати са с гарантиран произход и качество. Осигурена доставка за района на София. Доставки за Страната с куриерска фирма или с наш транспорт. Осигурен монтаж, гаранционно и след гаранционно обслужване.

Магазин

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg както и в електронния магазин elkom-shop.eu може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.

Стаен термостат Computherm Q3

Стаен термостат Computherm Q3