Стаен термостат Computherm Q3

Стаен термостат Computherm Q3 е способен да управляват по-голямата част от предлаганите на пазара котли. Лесно се подключва и поема управлението на всеки газов, електрически котел и климатични инсталации, които се подключват с помощта на двужилен кабел, независимо дали управляващото напрежение е 24 V или 230 V.

  • Цена:
    48.00 лв.

Дигиталния дисплей дава възможност за по-точното измерване и настройка на температурата от обикновените термостати. Стайния термостат, в режим „отопление“ според избраната чувствителност на включване под настроената температура, включва или /съответно над дадената температура/ изключва котела /друг уред/, като същевременно осигурява комфорт и икономичност.

Режими

В режим „охлаждане“ термостатът работи точно обратно. Чувствителността на включване на термостата е ± 0,1°С или ± 0,2°С (заводска настройка). Под тази величина трябва да се разбира тази температурна разлика, която е между настроената и реално измерената температура. При настроена чувствителност ± 0,2°С в режим отопление например, ако термостата е настроен на 20,0°С, той ще включи управляваното от него устройство при температури по-ниски или равни на 19,8°С, а при 20,2°С, съответно ще го изключи. Промяната на заводски настроена чувствителност на включване ± 0,2°С или ± 0,1°С.

Монтаж

Стаен термостат Computherm Q3 може да бъде сложен във всички стаи. Най-целесъобразно е да го поставите в стаята, в която постоянно или по-дълго стоите, така че да попада в естественото движение на въздуха, но без да е изложен на течение, на пряка слънчева светлина или горещ въздух, както и до хладилник или до комин. Оптималната височина е 1,5 м от пода на крака или закачен на стена. Ако в стаята, където се намира термостата, радиаторните вентили имат термостатна глава, то трябва да смените с ръчни термоглави или да оставите на максимална температура. В противен случай термоглавата може да пречи на настройката на температурата в целия апартамент.

Монтаж

Стаен термостат Computherm Q3 работи с 2 батерии (LR6 AA), като живота на батериите е около 1 година. Свързването на термостата става с двужилен кабел не по малък от 0.25 mm³ и не по голям от 1 mm³. Отворете термостата както е показано в упътването:

Изходното реле на термостата има три точки за свързване – 1 (NO); 2 (COM); 3 (NC), които се намират от вътрешната страна на задната стена под корпуса. При управлението на уред за отопление за свързват точки 1 (NO) и 2 (COM), релето е в нормално отворено положение.

Технически данни

Напрежение: 24 V AC/DC – 250 V AC; 50 Hz
Сила на подключвания ток: 8 A ( 2 A индуктивно натоварване)
Диапазон на измерваната температура: 0-35 оС (с 0,1 оС стъпки)
Диапазон за настройка на температурата: 5-35 оС (с 0,5 оС стъпки)
Точност на мерене на температурата: + 0,5 оС
Чувствителност на включване: + 0,1 / + 0,2 оС
Температура на работната среда: – 10 оС … + 40 оС
Захранващо напрежение: 2 х 1,5 V алкални батерии (LR6 AA)
Потребявана мощност: 1,5 mW
Срок на действие на батериите: ~ 1 година
Размер: 110 x 805 x 22
Тегло: 95 гр
Вид на термодатчика: NTC 10 K ohm при 25 оС +1%

Запитване

При запитване напишете телефон за по- бърза връзка с Вас и уточняване на подробности. Предлагаме безплатен оглед и представяне на оферта с актуални цени на материали и труд. Огледа и представянето на оферта не Ви ангажира с поръчка на стоки и услуги.

При ангажиране за по голям обем работа сключваме договор с подробно описание на дейностите и цените за услугите и материалните който желаете. Издаваме фактури за доставените материали, извършените монтажи и ремонти, както и гараниционни карти за всички продукти.

Препоръчани продукти

Алуминиеви радиатори Global VOXАлуминиеви радиатори Global VOXАлуминиеви радиатори Global VOXАлуминиеви радиатори Global VOXАлуминиеви радиатори Global VOX
Всички радиаториКомплект термовентилиТермокрановеМеханични термоглавиЕлектронни термоглави
Алуминиеви радиатори Global VOXАлуминиеви радиатори Global VOXАлуминиеви радиатори Global VOXАлуминиеви радиатори Global VOXАлуминиеви радиатори Global VOX
Радиаторни крановеКит комплектиКонзоли за монтажПодови стойкиНагреватели за радиатори

Магазин

Всички термостати предлагани на страницата elkom-express.bg както и в електронния магазин shop.elkom-express.bg може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.

Препоръчани връзки

Стаен термостат Computherm Q3