Стаен термостат Computherm Q7

Стаен термостат Computherm Q7, всеки ден от седмицата могат да се изготвят отделни температурни програми. За всеки ден, освен 1 фиксирано време за превключване, могат да бъдат зададени 6 регулируеми времена на превключване и различна температура може да бъде зададена за всичките 7 пъти за превключване. Има 4 различни опции за временно промяна на температурата, посочена в програмата: до следващото превключване в програмата, за период от 1 до 9 часа, за период от 1 до 99 дни и до следващата ръчна намеса.

Освен това ви позволява да изберете чувствителността на превключване, да калибрирате термометъра, да активирате функцията за защита на помпата, да превключвате между режим на отопление и охлаждане и да заключвате бутоните за управление. Препоръчваме да го използвате на места, където има нужда от програмиране, освен това е важно точното измерване на температурата, точната настройка на температурата и чувствителността при превключване.

 • Цена:
  60.00 лв.
 • Регулируем температурен диапазон: 5 до 40 °C (на стъпки от 0,5 °C)
 • Температурен диапазон на измерване: 3 до 45 °C (на стъпки от 0,1 °C)
 • Точност на измерване на температурата: ±0,5 °C
 • Диапазон на калибриране на температурата: ±3 °C (на стъпки от 0,1 °C)
 • Избираема чувствителност на превключване: ±0,1 °C; ±0,2 °C; ±0,3 °C
 • Превключваемо напрежение: 24V AC / DC до 250V AC, 50 Hz
 • Възможност за натоварване: 8 A (2 A индуктивно натоварване)
 • Напрежение на батерията: 2 x 1,5 V AA АЛКАЛНИ батерии (тип LR6)
Стаен термостат Computherm Q7

Често задавани въпроси

Стайният термостат COMPUTHERM Q7 е специално проектиран за управление на системите за отопление и охлаждане. В допълнение, термостатът е подходящ и за управление на електрически и електронни устройства, които могат да се включват и изключват чрез прекъсване и възобновяване на захранването.

За работата на уреда са необходими две 1,5 V алкални батерии (тип: LR6, размер: AA). Могат да се използват само нови алкални батерии. Други батерии, известни като издръжливи батерии или батерии с дълъг живот (конвенционални въглеродно-цинкови батерии), полуизтощени батерии и акумулаторни акумулатори, не са подходящи за работата на този уред.

При нормална употреба очакваният живот на батериите е приблизително 1,5 до 2 години.

Стаен термостат тип COMPUTHERM Q7 е в състояние да контролира по-голямата част от котлите и климатичното оборудване, налични на унгарския пазар. Може лесно да се свърже към всеки газов котел или климатично оборудване, което има двупроводна точка за свързване на стаен термостат, независимо дали има управляваща верига 24 V или 230 V. В допълнение, термостатът е подходящ и за управление на електрически и електронни устройства, които могат да се включват и изключват чрез прекъсване и възобновяване на захранването.

Не е необходимо за работата на предавателния блок на термостата, за целта са ви необходими само две 1,5 V алкални батерии (тип: LR6, размер: AA).

Целесъобразно е термостатът да бъде разположен на стената на стая, в която пребивавате редовно или продължително време, така че термостатът да е ориентиран по посока на естествената вентилация на помещението, но да не е изложен на течение или екстремна топлина (напр. слънчева светлина, хладилник, комин и др.). Оптималното му местоположение е на височина 1,5 м от нивото на пода.

Уредът трябва да бъде инсталиран/пуснат в експлоатация от компетентно лице. Устройството, което ще се управлява, трябва да бъде свързано към 1-2 точки на свързване, разположени от задната страна на приемника. За по-подробно описание, моля, вижте ръководството за употреба на продукта.

да. Можете да превключвате между режимите на отопление и охлаждане на термостата. В зависимост от избраната чувствителност на превключвателя, в режим на охлаждане термостатът ще включи климатичното оборудване над зададената температура и ще го изключи под тази температура.

От бутоните, разположени на предния панел на термостата, натиснете веднъж за кратко бутона SET, след това натиснете отново бутона SET и го задръжте натиснат и междувременно натиснете за кратко бутона COPY. Сега на дисплея се появява надпис HEAT или COOL, за да посочи избрания режим. След това можете да превключвате между режимите на работа с бутони +/-.

Има различни причини за това. Най-често срещаните проблеми са:

 • се използват неподходящи батерии (напр. изтощени батерии или неалкални батерии).
 • неправилно свързване (което в лоши случаи може да унищожи релето в уреда или електронната система на управляваното устройство)

Уредът има изходни точки без потенциал (без напрежение), поради което напрежение 230 V обикновено не се появява на неговите изходи, а само свързва двата свързани проводника или прекъсва връзката между тях. Ако искате 230 V напрежение да се появи на изхода на уреда, когато той е изключен, тогава трябва да свържете мрежов фазов проводник към точка на свързване 1 или 2 на уреда съгласно ръководството за експлоатация. Преди свързване фазовият проводник трябва да бъде изключен и свързването трябва да се извърши от компетентно лице.

От бутоните, разположени на предния панел на термостата, натиснете веднъж бутона SET за кратко, след това натиснете за кратко бутона DAY и веднага след това натиснете бутона HOLD. Сега на дисплея се появява надпис CAL и с бутоните +/- можете да промените показаната температура в сравнение с измерената стойност.

Това означава, че измерената от уреда температура е извън обхвата на измерване на температурния сензор: LO показва, че температурата е твърде ниска, докато HI показва, че температурата е твърде висока. Това може да се случи, когато уредът е в изключително студена или топла среда или температурният сензор претърпи физическа повреда (напр. той се смачка с ефекта, че двата щифта на температурния сензор се докоснат или температурният сензор се счупи) или температурният сензор става дефектен по друга причина.

Осигуряваме професионална и компетентна помощ за монтаж, свързване, инсталиране и настройка.

Осигуряваме експресен монтаж за София и близките райони.

Гаранция 24 месеца | Безплатна доставка за София

Препоръчани продукти

Алуминиеви радиаториЛири за баняТермовентилиСтайни термостатиКотли
Алуминиеви радиаториЛири за баняТермовентилиСтайни термостати - жични, безжични, интернетКотли
Пелетни каминиОкомплектовка за радиаториОкомплектовка за отоплениеНагреватели за радиатори и лириСистеми за управление и контрол
Пелетни камини с водна ризаОкомплектовка за радиаториОкомплектовка за отоплениеНагреватели за радиатори и лириСистеми за управление и контрол

Запитване

При запитване напишете телефон за по- бърза връзка с Вас и уточняване на подробности. Предлагаме безплатен оглед и представяне на оферта с актуални цени на материали и труд. Огледа и представянето на оферта не Ви ангажира с поръчка на стоки и услуги.

Магазин

Безжичен стаен термостат HYSEN 09RF предлаган на страницата elkom-express.bg както и в електронния магазин shop.elkom-express.bg може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.

Препоръчани връзки

Стаен термостат Computherm Q7