Стаен термостат Salus RT10 230V

Стаен термостат Salus RT10 230V е температурен контролер за фина електрическа настройка на отоплителни системи с гореща вода. Използва се за управление на задвижващите механизми на електротермичните клапани или други електрически устройства. Желаната стайна температура се настойва с помощта на въртящо се копче, което прави RT10 изключително лесен и удобен. Терморегулаторът на Salus е с широчинно-импулсна модулация (PWM), притежава функция за предпазване на клапаните и функция за понижаване на температурата. 

С предварителна заявка – доставка до 14 дни.

Цена: 36.00 лв.

Информация

При отоплителните системи с лъчист панел често има проблем с прекомерното отопление, помещенията продължават да се затоплят дори след достигане на желаната температура и затваряне на клапана. Стаен термостат Salus RT10 230V разрешава този проблем електронно и изключително ефективно, като използва така наречената широчинно-импулсна модулация. Сравнявайки непрекъснато зададената температура с действителната, продължителността на работа на задвижващите механизми на клапаните се регулира, така че температурата почти никога не надвишава или не пада под зададената. По този начин желаната температурна настройка се регулира прецизно и удобно. Когато Стаен термостат Salus RT10 230V се използва с радиатор или конвекторна отоплителна система, широчинно-импулсната модулация може да се изключи, ако е необходимо.

Стаен термостат Salus RT10 230V притежава функция за предпазване на клапаните, за да гарантира, че те са подвижни и готови за употреба, дори когато не се използват за продължителни периоди от време, например през лятото. Веднъж седмично за кратко, дори когато не се изисква затопляне, задвижващите механизми отварят клапаните. Таза функция може да се изключи, ако не е необходимо.

Контролът на времето и температурното ниво на системата за отопление е сред най-добрите начини за икономично управление на топлинната енергия. Терморегулатор Salus RT10 разполага с вградена функция за понижаване на температурата, която Ви позволява автоматично да намалите зададената температура с 4K, без да се налага монтирането на скъпи допълнителни устройства за контролера на котела. Това „нощно понижаване“ може да се активира с външен сигнал, контролер за времето от клемен блок или чрез стандартен външен таймер.

Монтаж

Идеалната позиция на Стаен термостат Salus RT10 230V е на около 1,5 м. над нивото на пода, на място лесно за достъп. Не монтирайте на външна стена, над отоплително тяло или на места, подложени на пряка слънчева светлина. Стайните термостати се нуждаят от въздух за правилно измерване на температурата. Не бива да бъда покрити със завеси или поставени зад мебели. Близостта с източници на топлина, като лампи и телевизори, може да попречи на термостата да работи правилно. 

Спецификации

Модел: Salus RT10
Тип: Стаен термостат Salus RT10 230V
Температура на съхранение: -25°C – 65°C
Температура на работа: 0°C – 50°C
Регулируема температура: 5°C – 30°C
Точност на температурата : 1°C
Брой на температурните нива: 1
Хистерезис: 0,5°C
Комутация до: 10 (2) А
Работно напрежение: 230 V AC / 50 Hz

Макс. номинален ток: 10 (3) A
Номинално импулсно напрежение: 4000 V
Макс. брой задвижки : 5 уреда на 3 W
Клас на защита: IP 30

Ръководство на потребителя

Всички термостати са с гарантиран произход и качество. Осигурена доставка за района на София. Доставки за Страната с куриерска фирма или с наш транспорт. Осигурен монтаж, гаранционно и след гаранционно обслужване.

Магазин

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg както и в електронния магазин elkom-shop.eu може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.

Стаен термостат Salus RT10 230V

Стаен термостат Salus RT10 230V