Централен контролер
Homematic IP
Цена: 148 лв.

Програмируема термоглава Homematic IP

Стаен термостат
Homematic IP
Цена: 135 лв.

Сензор за прозорец/врата
Homematic IP
Цена: 99 лв.

Информация

За да интегрирате стайният термостат във Вашата система и за да му позволите да обменя данни с други устройства, първо трябва да го обучите. Може или да сдвоите стайният термостат направо с Управлението за подово отопление на Homematic IP, или да го сдвоите с централен контролер Homematic IP. След сдвояване с подовото отопление Homematic IP, конфигурацията трябва да се направи директно от устройството. След сдвояването с централен контролер конфигурацията се извършва чрез приложението Homematic IP.

Този уред представлява част от управлението на климата Homematic IP, като той работи с радио протокола HmIP. Всички уреди на управлението на климата може да се конфигурират удобно и поотделно със смартфон, чрез приложението Homematic IP. Наличните функции, които системата Homematic IP предоставя заедно с други компоненти, са описани в ръководството за потребителя на Homematic IP. Всички актуални технически документи и актуализации се намират в сайта www.eQ-3.de.

Функции

Автоматичен режим

В автоматичен режим температурата е контролирана съгласно зададения седмичен профил. Ръчните промени, които са зададени от бутона за управление, се активират до следващата промяна на профила. След това определеният профил на отоплението ще се активира отново. За да активирате автоматичния режим, моля, направете следното:

 • Натиснете и задръжте бутона за управление, за да влезете в менюто за конфигурацията.
 • Изберете символа AUTO [„Автоматичен“], като завъртите бутона за управление, и потвърдете с кратко натискане на бутона за управление.

Режим Ръчно управление

В ръчен режим температурата се контролира съгласно зададената от бутона за управление текуща температура. Температурата остава активна до следващата ръчна промяна. За активиране на ръчния режим, моля, направете следното:

 • Натиснете и задръжте бутона за управление (Е), за да влезете в менюто за конфигурацията.
 • Изберете символа MANU, като завъртите бутона за управление, и потвърдете с кратко натискане на бутона за управление. Завъртете бутона за управление, за да зададете желаната температура.

Режим „Ваканция“

Режимът „Ваканция“ може да се използва, ако искате да поддържате фиксирана температура за известен период (напр. по време на отпуска или празненство). За активиране на режима „Ваканция“, моля, направете следното:

 • Натиснете и задръжте бутона за управление, за да влезете в менюто за конфигурацията.
 • Изберете символа , като завъртите бутона за управление, и потвърдете с кратко натискане на бутона за управление.
 • Изберете датата и началния час, като завъртите бутона за управление, и потвърдете с кратко натискане на бутона за управление.
 • Изберете часа за изключване, като завъртите бутона за управление, и потвърдете с кратко натискане на бутона за управление.
 • Задайте температурата, която искате да се поддържа през зададеното време, като използвате бутона за управление, и потвърдете с кратко натискане на бутона за управление.
 • Чрез въртене на бутона за управление изберете за кои помещения желаете да активирате режима „Ваканция“:
 • OnE – режимът „Ваканция“ е активен за текущия Стенен термостат.
  ALL [„Всички“]: режимът „Ваканция“ е активен за всички стенни термостати, които са свързани с Управлението за подово отопление на Homematic IP.
Монтаж

Благодарение на работата на батерии устройството е изключително гъвкаво по отношение на монтажа и избора на място за монтаж. Устройството се монтира и сваля много лесно с рамката за защипване от комплекта, чрез използване на винтове или самозалепващи ленти. Съвместимо е с множество различни повърхности, включително мебели, тухлени стени, плочки или стъкло. Стенният термостат може да се вгражда и в съществуващи превключватели.

Технически данни

Захранване: 2х 1.5 V LR6/mignon/AA
Честота: 868,3 MHz/869,525 MHz
Консумирана мощност: 50 mА макс.
Радиочестотен обхват на открито: 250 м.
Смяна на батериите: на 2 години

След успешното програмиране на Вашето устройство и задаването му към дадено помещение, удобно може да контролирате и конфигурирате Вашата система Homematic IP. За допълнителна информация относно работата на приложението и конфигурирането на системата Homematic IP, моля, вижте ръководство на потребителя на Homematic IP (може да бъде свалено от тук или от www.eQ-3.de).

Ръководство на потребителя

Всички продукти са с гарантиран произход и качество. Осигурена доставка за района на София. Доставки за Страната с куриерска фирма или с наш транспорт. Осигурен монтаж, гаранционно и след гаранционно обслужване.

Магазин

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg както и в електронния магазин elkom-shop.eu може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.

Стаен термостат Homematic IP

Стаен термостат Homematic IP