Да се подготвим за зимата

Не чакайте да се застуди, за да започнете с подготовката за зимата. Това трябва да става още от пролетта, когато е изминал един отоплителен сезон и можете да прецените дали сегашната ви отоплителна система е била достатъчно ефективна и икономична или ще търсите алтернативен вариант. Тук разбира се не говорим единствено за отоплението, но и за ремонтни дейности по жилището, като саниране и остъкляване.

Всичко това е свързано с големи разходи, а доста често парите не стигат да се направи всичко наведнъж. Препоръчваме на първо време да подмените старата дограма с алуминиева или PVC. Прозорците в дома ви са основен източник на топлинни загуби, затова е важно да ги намалите до минимум.

При избора си на дограма и стъклопакети можете да избирате от богатото разнообразие, което се предлага в днешно време. Дървената дограма е най-ефективна що се отнася до добрата изолация, но е най-скъпият вариант, има сравнително кратък живот и изисква повече поддръжка. Най-дълготрайни са алуминиевите профили, с които ще карате и 50 години, след тях са PVC-то и дървото. Макар също да са скъпи, стъклопакетите са добра инвестиция в дългосрочен план, защото в сравнение с обикновените стъкла предоставят много по-добра изолация и ви спестяват пари за отопление.

В крайна сметка подготовката ви за зимата трябва да включва преразглеждане на цялостната ви отоплителна система, както и подобряване на дограмата и остъклението ви. Те не само ще ви спестят средства, но и изглеждат естетически добре. Имайте предвид, че правите инвестиция за десетки години напред и със сигурност ще си възвърне вложените средства. Новите дограми позволяват лесен монтаж на всякакви аксесоари, както и на външни щори, които пък повишават допълнително ефективността. Икономията, която можете да постигнете ще е около 15-20% от досегашните ви разходи за отопление.

Да се подготвим за зимата

Много домакинства нямат финансовата възможност да правят подобни ремонти, затова ви предлагаме няколко съвета, с които да повишите качествата на старата си дограма:
Подравнете профилите на дограмата, за да може прозорците и вратите да се затварят плътно и през тях да не духа студено.
На пазара се предлагат модерни водоустойчиви бои, които можете да използвате при пребоядисването на дограмата.
Огледайте за липсващи уплътнения и където няма или са скъсани, подменете с нови.
Подменете стария маджун.

При запитване напишете телефон за по- бърза връзка в Вас и уточняване на подробности. Предлагаме безплатен оглед и представяне на оферта с актуални цени на материали и труд. Огледа и представянето на оферта не Ви ангажира с поръчка на стоки и услуги. При ангажиране за по голям обем работа сключваме договор с подробно описание на дейностите и цените за услугите и материалните който желаете. Издаваме фактури за доставените материали, извършените монтажи и ремонти, както и гараниционни карти за всички продукти.