Крайно Необходими Съвети

Всичко вече споменахме в предишните теми. Остават дребни детайли, на които ще наблегнем. Избора на котел, печка, камина или друг отоплителен уред винаги трябва да е с компетентен човек. Никога не започвайте нещо, което не сте сигурно дали ще успеете да го довършите сами.

Защо Ви казваме това?

Ще дадем пример от нашата практика. Обажда ни се клиент и моли да му се проектира парна инсталация в апартамента му, която ще е захранвана с камина. Изготвя му се проекта, отбелязва се къде и как да разпробие отворите, къде и как да монтира радиаторите и камината. Избираме камина заедно, съответно и радиатори. Междувременно пита за цени за изпълнение, в последствие не го устройват и заплаща само таксата за проектиране. Започва работа сам, и е стигнал до някъде…, но не знае, или не иска да продължи сам нататък – вижда му се сложно.

Тук е гвоздея. Никой себеуважаваща се фирма, няма да продължи работата на някой друг, още повече на самоук човек, ще поиска голяма и непосилна сума за довършване или ще откаже директно. Именно за това, ви казваме, ако мислите, че не можете да се справите сами, по-добре викнете специалист, защото, ако се наложи да се до-изгражда след вас или след някой, който не разбира достатъчно, ще ви излезе доста по-скъпо!

Защо се получава такава разлика в цените за изграждане на ново и за довършване на започнато?

Проблема е следният. Когато някой е положил неподходящи тръби (като сечение и модел), неподходящи фитинги (като фирма на производство и размер), неправилно навити калчища и тефлон, работата се удвоява, дори утроява.

Представете си, че сте довършили набързо, някое парно с проблеми в монтажа на фитинги и неправилно положени тръби. Пълните инсталацията, и започва да тече от всички възможни места, като съсипва мокет, ламиниран паркет и пр. Това не е всичко, отстранявате проблемите, но се оказва, че не загрява достатъчно някой радиатор, защото поради невнимание, в тръбата се е озовало някое станиолче или друг предмет. Всичко трябва да се преработва, заплатят щетите, сменят фитингите…, а човека си плаща…. само труда!

Дано не ви отегчихме с този пример, но се налага да Ви го споменем, защото повечето клиенти, казват – и сам мога, не е нищо сложно! Наистина е така, но трябва да сте сигурни и поне малко запознати с теория!

При запитване напишете телефон за по- бърза връзка в Вас и уточняване на подробности. Предлагаме безплатен оглед и представяне на оферта с актуални цени на материали и труд. Огледа и представянето на оферта не Ви ангажира с поръчка на стоки и услуги. При ангажиране за по голям обем работа сключваме договор с подробно описание на дейностите и цените за услугите и материалните който желаете. Издаваме фактури за доставените материали, извършените монтажи и ремонти, както и гараниционни карти за всички продукти.