Термостатичен вентил препоръчителен

Термостатичен вентил препоръчителен

Термостатичен вентил препоръчителен. Вашият радиатор има едно „умно” приспособление, което се нарича термостатичен вентил. Неговите възможности ще Ви вършат много работа, за да не студувате и да не се притеснявате, че ще натрупате големи показания. Има някои прости правила, чието спазване може да стопи част от сметката за парно, без да ви лиши от приятната топлина в жилището.

Термостатичният вентил има отделни степени, като на всяка степен отговаря определена температура в помещението. При различните модели и марки термостатични вентили може да има малка разлика в степен/температура.

Термостатичен вентил препоръчителен

Когато го завъртите на определена степен, Вие му „давате команда ” до колко градуса приблизително искате да ви е топло в стаята. Достигне ли се желаната температура, вентилът автоматично затваря достъпа на топлина до радиатора.

Не забравяйте

вентила максимално отворен през целия сезон, защото тогава той няма да „разбере” кога автоматично да затвори достъпа на топлина в радиатора, независимо, че в помещението вече е достатъчно топло. Не забравяйте да „командвате” вентила!

Не се стремете да поддържате еднаква температура в цялото жилище, защото това не е икономично.

Не си мислете, че ако оставите включен само един радиатор и отворите широко вратите, ще топлите останалите помещения и ще икономисате от сметката. Работещият радиатор постоянно ще консумира големи количества енергия, за да поддържа зададената чрез термостатичен вентил температура в широкото пространство.

Температурата в спалните през нощта може да бъде по-ниска, без да се наруши комфорта на спящите.

Ако сутрин всички излизат от дома, не е добре напълно да затворите вентилите на радиаторите. Вечерта ще е нужна много повече енергия, за да стоплите изстиналите помещения. Най-добре е вентилите да се оставят на 1 или 2 степен.

Защита от замръзване

Когато се налага по-дълго време да отсъствате от жилището, не затваряйте вентила докрай. Оставете го на делението *. Така в помещението ще се поддържа минимална температура /6-7 градуса/ и дори навън да скове страшен студ, радиаторите няма да замръзнат и да стане авария. Ако искате да се проветри помещението, вентилът се завърта на знак звездичка * и прозорците се отварят широко за 5 минути.

Термостатичен вентил препоръчителен

Термостатичен вентил препоръчителен

Консумация на енергия

Термостатичният вентил не трябва да се оставя дълго време под прякото действие на студения въздух, защото тогава той се отваря автоматично на максимална степен и консумацията на енергия от радиатора е много голяма. Ако искате да се убедите в това, можете да опитате, но не избирайте да пробвате действието на вентила в най-студения зимен ден.

Завесите

пред радиаторите, както и декоративните решетки пречат на вентила да си върши работата. Те ограничават едно малко пространство, което бързо се стопля и вентилът затваря, защото счита, че е постигната зададената температура. В останалата част от помещението остава студено. Тогава потребителят си включва радиатора на по-висока степен и пак се получава същия резултат. Така се намалява ефективността от работата на вентила и се изразходва излишно много енергия.

Термостатичен вентил препоръчителен

Не слагайте мебели точно пред радиаторите, защото те са препятствие пред достъпа на топлина към помещението. Тогава част от топлината отива към стената и навън, а според експерти това води до увеличение на консумацията на топлинна енергия с 10-20%. Жилището не бива да се претопля. Европейски експерти са изчислили, че понижението на температурата в дома с 1 градус е равно на около 6% икономия на енергия. За да се постигнат значителни икономии на топлинна енергия, трябва цялата сграда да се топлоизолира. Топлоизолацията на отделното жилище ще подобри топлинния комфорт в дома и не бива да се очакват големи икономии.

Осигуряваме професионална и компетентна помощ за монтаж, свързване, инсталиране и настройка.

Осигуряваме експресен монтаж за София и близките райони.

Гаранция 24 месеца | Безплатна доставка за София

Препоръчани продукти

Алуминиеви радиатори Лири за баня Термовентили Стайни термостати Котли
Алуминиеви радиатори Лири за баня Термовентили Стайни термостати - жични, безжични, интернет Котли
Пелетни камини Окомплектовка за радиатори Окомплектовка за отопление Нагреватели за радиатори и лири Системи за управление и контрол
Пелетни камини с водна риза Окомплектовка за радиатори Окомплектовка за отопление Нагреватели за радиатори и лири Системи за управление и контрол

Запитване

При запитване напишете телефон за по- бърза връзка с Вас и уточняване на подробности. Предлагаме безплатен оглед и представяне на оферта с актуални цени на материали и труд. Огледа и представянето на оферта не Ви ангажира с поръчка на стоки и услуги.

Магазин

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.

Препоръчани връзки