Акумулатор 7Ah LAVA

Акумулаторна батерия 12V/7Ah
Оловен акумулатор Pb
Размери: 15,1 х 6,5 х 9,5 см
Тегло: 2 кг.

Цена: 35 лв.

Зареждайте батериите при температура на околната среда от 0°С до 40°С. Температурата на околната среда по време на заряд оказва влияние върху ефективността на зареждането. Тя е най-добра в границите между 10°С и 30°С. По възможност слагайте батериите в зарядното устройство в този температурен обхват. При температури под 0°С реакцията за усвояване на газ не е достатъчна. Това води до повишаване на налягането на газта в батерията, което може да активира предпазния отвор и да доведе до изтичането на алкален газ и влошаване качествата на батерията.

Никога не предприемайте обратно зареждане. Зареждане с обърнат поляритет може да активира клапана за безопасност, водейки до изтичане на алкален електролит или киселина, бързо влошаване на производителността на батерията, надуването или пръсването й.

Избягвайте презареждане. Повторно презареждане може да доведе до спадане на производителността на батерията. („Презареждане” означава зареждане на батерията, когато е напълно заредена.)

Разреждайте батерии при температура на околната среда от -10°С до 45°С. Нивото на ток за разреждане (т.е. тока, при който батерията се зарежда) влияе на ефективността на разреждане.

Тъй като презареждането поврежда характеристиките на батерията, не оставяйте батерията свързана към оборудването за дълги периоди от време.

Съхранявайте батериите на сухо място с ниска влажност, без корозивни газове и в температурен обхват от -20°С до 45°С.

Батерии, заредени и разреждани по подходящия начин могат да се използват за 500 цикъла или повече.

Никога не разглобявайте батериите, тъй като електролитът вътре е или силна основа или киселина и може да нарани кожата и дрехите ви.

Никога не се пробвайте да свързвате батерия на късо. Правейки това може да повредите продукта и да се генерира топлина, която да причини изгаряния.

Изхвърлянето на батерия в огън може да причини спукването й. Избягвайте да слагате батерии във вода, защото това кара батериите да спрат.