UPS инвертор INTIEL 400W

UPS инвертор INTIEL 400W
UPS инвертор INTIEL 400W

UPS инвертор INTIEL 400W е предназначен за резервиране на циркулационни помпи при отпадане на конвенционалното им мрежово захранване с цел да бъдат избегнати нежелани аварии в отоплителните системи.

Резервирането се осъществява чрез електромеханично превключване на помпата между мрежово захранване ~220V / 50 Hz и автономно захранване ~220V / 50 Hz получено от акумулаторна батерия 12V, която се явява външен източник на енергия за устройството. Превключването става автоматично в зависимост от наличието или липсата на мрежово захранване.

Характеристики

 • Захранващо напрежение ~220V/50Hz
 • Форма за изх. напрежение – Синусоида
 • Напрежение на акумулатора от 10.8V до 14.7 V DC
 • Изходно напрежение 220V АС ±5 %
 • Изходна честота 50 Hz ±2 %
 • Максимална мощност 400 W
 • КПД 95%
 • Максимален заряден ток 5А
 • Външен акумулатор – от 60 до 100 Ah
 • Цена:
  490.00 лв.

Сайт на производителя – „ИНТИЕЛ“ ООД

Всички UPS инвертори предлагани от нас са с 2 години гаранция. Осигуряваме доставка и монтаж на избраните от Вас UPS инвертори. Безплатно посещение и консултации за избор подходящо резервирано захранване. При нужда позвънете на 0878 276 889 или изпратете запитване.

Предназначение

Голяма част от фамилните къщи, както малките и средни обекти са с изградени отоплителни инсталации работещи с котли на твърдо гориво. Съществен недостатък на такава отоплителна система е зависимостта на циркулационната помпа от електрическата енергия. Често срещано явление през зимните месеци е аварирането на далекопроводи в следствие на натрупан сняг, а това води до отпадане на електрическото захранване в цели райони. Спирането на циркулационната помпа, дори за кратко време може да предизвика прегряване на котела, водещо до аварии на тръби, радиатори или още по-неприятно явление “експлодиране” на котела.

При наличие на мрежово захранване

В този режим циркулационната помпа получава захранване от мрежата и устройството работи като зарядно устройство за акумулаторната батерия. Напрежението на батерията се следи автоматично и при достигане на стойности от 13,8 – 14,2 V на изводите на акумулатора зарядният ток се прекратява. Поради процеса на саморазряд зарядното устройство периодично дозарежда батерията за времето докато е налице мрежово захранване. Така не се налага обслужване на акумулатора и се осигурява постоянното му поддържане в готовност за използване при отпадане на мрежовото захранване. Този режим се индикира от зелен индикатор „МРЕЖА“

При липса на мрежово захранване

В този случай циркулационната помпа получава захранване от акумулаторната батерия посредством DC/AC преобразувател 12V/220V. Напрежението на батерията се следи и при спадане под стойност 10,3V се включва предупредителен звуков сигнал. Ако напрежението на батерията продължава да спада, при стойност под 10V помпата и звуковият сигнал се изключват, но светва червен индикатор „АВАРИЯ“. Това означава че акумулаторната батерия е разредена и нейното повторно използване е възможно само след заряд т.е. при подаване на захранване от мрежата. Устройството е в състояние да осигури захранване на помпа с максимална мощност 150W за период от време 4 – 5 часа при използване на акумулаторна батерия с капацитет от 60 до 100 Аh. Този режим се индикира от червен индикатор „БАТЕРИЯ“

UPS инвертор INTIEL 400W

UPS инвертор INTIEL 400W

Запитване

При запитване напишете телефон за по- бърза връзка с Вас и уточняване на подробности. Предлагаме безплатен оглед и представяне на оферта с актуални цени на материали и труд. Огледа и представянето на оферта не Ви ангажира с поръчка на стоки и услуги.

При ангажиране за по голям обем работа сключваме договор с подробно описание на дейностите и цените за услугите и материалните който желаете. Издаваме фактури за доставените материали, извършените монтажи и ремонти, както и гаранционни карти за всички продукти.

Препоръчани продукти

Алуминиеви радиатори Global VOX Алуминиеви радиатори Global VOX Алуминиеви радиатори Global VOX Алуминиеви радиатори Global VOX Алуминиеви радиатори Global VOX
Всички радиатори Комплект термовентили Термокранове Механични термоглави Електронни термоглави
Алуминиеви радиатори Global VOX Алуминиеви радиатори Global VOX Алуминиеви радиатори Global VOX Алуминиеви радиатори Global VOX Алуминиеви радиатори Global VOX
Радиаторни кранове Кит комплекти Конзоли за монтаж Подови стойки Нагреватели за радиатори

Магазин

Всички термовентили предлагани на страницата elkom-express.bg както и в електронния магазин shop.elkom-express.bg може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.

Препоръчани връзки

UPS инвертор INTIEL 400W