Вентилаторна група 9200

Вентилаторна група 9200 за подобряване коминната тяга  за котли до 45 kW. Вентилаторната група е модул, който служи за принудително отвеждане на димните газове, отделени при изгаряне на твърди, течни и газообразни горива. Модулът се монтира в случаите, при които тягата на комина не е достатъчна, което води до по-нисък КПД, по-голям разход на гориво и понижава топлинната му мощност. Той е снабден с центробежен вентилатор, който издържа на високи температури на изходящите димни газове – до 250°С и може да работи при наличието на пепелни частици в димните газове. 

Чрез този вентилатор газовете се отвеждат от изхода на съоръжението и под действието на създадения от вентилатора напор се транспортират към комина и се изхвърлят в атмосферата. Вентилаторната група е особено подходяща за котли на твърдо гориво, в които въздухът за горене се засмуква от създадената при работа тяга на комина, в случай, че тягата не е достатъчна, към горивото не се подава необходимото количество въздух и съответно не може да бъде постигната топлинната мощност. Модулът създава допълнителна тяга, която увеличава естествената коминна тяга и съответно се повишава мощността на съоръжението. Конструкцията на вентилаторната група дава възможност да работи при повишени топлинни натоварвания, както и при наличието на пепелни частици в димните газове, налични при изгарянето на твърдо гориво (дърва, въглища, твърда биомаса).

Всички пелетни горелки са с гарантиран произход и качество. Осигурена доставка за района на София. Доставки за Страната с куриерска фирма или с наш транспорт. Осигурен монтаж, гаранционно и след гаранционно обслужване.

Магазин

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg както и в електронния магазин може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.