Как да изберем дефектнотокова защита

Как да изберем дефектнотокова защита

Как да изберем дефектнотокова защита. Препоръчва се за групова защита от токове на утечка на няколко извода, като всеки от изводите е защитен с индивидуален автоматичен прекъсвач срещу претоварване и късо съединение. Дефектнотоковите защити намира приложение както в жилищни сгради, така и в обществени сгради и в индустрията.

  • Избира се според сумарния ток на товара и прагa на утечния ток – Пр. ID, 2P, 40A, 30mA.

Дефектнотоковата защита не осигурява защита срещу претоварване и късо съединение – последователно във веригата трябва да бъде включен автоматичен прекъсвач. Ако дефектнотоковата защита се използва като главен прекъсвач на апартаментно табло, зaщитата от претоварване и късо съединение може да се изпълнява от прекъсвача на извода в захранващото табло, при електромера.

Недостатъци на груповата защита от токове на утечка с дефектнотоковата защита:

  • при утечка по един от изводите се прекъсва захранването на всички защитавани изводи
  • при много изводи защитени с една дефектнотокова защита съществува риск от нежелани изключвания
  • защитата от претоварване и късо съединение трябва да се гарантира с отделен автоматичен прекъсвач

Как да изберем дефектнотокова защита
Как да изберем дефектнотокова защита

Защита чрез комбинирано устройство автоматичен прекъсвач и дефектнотокова защита

Осигурява цялостна защита от претоварване, к.с. и токове на утечка на единичен извод. Намира приложение в жилищни и обществени сгради.

  • избира се според тока на товара, според прагa на утечния ток и по изключвателна възможност спрямо очаквания ток на късо съединение – Пр. DPN Vigi 25A, 30mA, Icn=6kA
  • предимства на индивидуалната защита с DPN Vigi – изключва се само изводът с повреда, без да се прекъсва захранването на останалите консуматори
  • минимална вероятност за нежелани изключвания; гарантирана изключвателна възможност 6kA (3kA при Declic Vigi); по-малко място в таблото

Защита чрез модул за токове на утечка, който се добавя към автоматичния прекъсвач

Осигурява цялостна защита от претоварване, к.с. и токове на утечка на единичен извод или на група от изводи. Изключвателната възможност е равна на изключвателната възможност на автоматичния прекъсвач, което я прави подходяща за инсталации с голям ток на к.с. Намира приложение в индустрията и в големи обществени сгради.

избира се според номиналния ток на автоматичния прекъсвач, с който се комбинира и според прагa на утечния ток – Пр. Vigi C60, 2P, 25A, 30mA
предимства – като при DPN Vigi, но може да се прилага и за изводи с номинален ток над 40А и ток на к.с. над 6kA; защита на трифазни линии; подходяща е и за групова защита на няколко извода.

Всички продукти са с гарантиран произход и качество. Осигурена доставка за района на София. Доставки за Страната с куриерска фирма или с наш транспорт. Осигурен монтаж, гаранционно и след гаранционно обслужване.

При запитване как да изберем дефектнотокова защита напишете телефон за по- бърза връзка с Вас и уточняване на подробности. Предлагаме безплатен оглед и представяне на оферта с актуални цени на материали и труд. Огледа и представянето на оферта не Ви ангажира с поръчка на стоки и услуги. При ангажиране за по голям обем работа сключваме договор с подробно описание на дейностите и цените за услугите и материалните който желаете. Издаваме фактури за доставените материали, извършените монтажи и ремонти, както и гаранционни карти за всички продукти.

Магазин

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg както и в електронния магазин shop.elkom-express.bg може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.