Безопасна работа на отоплението

Безопасна работа на отоплението. Когато изграждате отворена отоплителна система осигурете пряка връзка между камината/котела и разширителния съд. По тази свързваща тръба не бива да има никакви спирателни елементи, които биха прекъснали връзката. Всички елементи на инсталацията трябва да бъдат осигурени против замръзване, особено ако разширителният съд или други части от нея са разположени в неотопляеми помещения. За да се гарантира безопасната работа на затворена отоплителна система е необходимо същата да е осигурена с:

Предпазни вентили и клапани за безопасна работа на отоплението

Предпазен клапан по налягане – настроен според работното налягане на отоплителната система (1,5 до 3 bara). Ако по някаква причина налягането превиши тази стойност, част от течността се изпуска навън.
Препоръчителен е и предпазен клапан по температура. Ако по някаква причина температурата на течността превиши 90 – 100 °С, част от нея се изпуска навън.

Автоматична допълваща група. При обезвъздушаване на системата или сработване на някой от предпазните клапани възстановява изпуснатата от системата течност.

Безопасна работа на отоплението

Друга възможност за предпазване на системата от недопустимо повишаване на температурата е използването на комбиниран предпазен термичен клапан.

Безопасна Работа на Отоплителната Система


Захранване за безопасна работа на отоплението

За да се запази нормалната работа на отопрителната система и да се предотвратят аварии при спиране на централното електрическо захранване, е необходимо помпата да бъде осигурена с UPS резервно захранване с акумулатор.

Безопасна Работа на Отоплителната Система

При наличие на напрежение в мрежата помпата се захранва директно от UPS-са и акумулаторът се зарежда ако е необходимо. При спиране на електрическия ток UPS резервното захранване подава напрежение към помпата, преобразувайки 12V постоянен ток в 220V променлив. Продължителността на работа в такъв режим зависи от мощността на помпата и капацитета на акумулатора. Например, изправен акумулатор с капацитет 62 Ah може да захранва помпа с мощност 100 W в продължение на 7 часа и половина. Новите електронни циркулационни помпи са с доста по-ниски мощности, но при тях се изисква UPS със чиста синосуида. Електронните циркулационни помпи са с мощност между 8 и 45 W, което удължава работата й.

Всички продукти са с гарантиран произход и качество. Осигурена доставка за района на София. Доставки за Страната с куриерска фирма или с наш транспорт. Осигурен монтаж, гаранционно и след гаранционно обслужване.

При запитване за безопасна работа на отоплението напишете телефон за по- бърза връзка с Вас и уточняване на подробности. Предлагаме безплатен оглед и представяне на оферта с актуални цени на материали и труд. Огледа и представянето на оферта не Ви ангажира с поръчка на стоки и услуги. При ангажиране за по голям обем работа сключваме договор с подробно описание на дейностите и цените за услугите и материалните който желаете. Издаваме фактури за доставените материали, извършените монтажи и ремонти, както и гараниционни карти за всички продукти.

Магазин

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg както и в електронния магазин shop.elkom-express.bg може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.

Безопасна работа на отоплението

Безопасна работа на отоплението

Безопасна работа на отоплението