Отопление с пелети

Пелетите – практично и екологично решение

Пелетите се произвеждат от чисти стърготини, компресирани при много високо налягане, без добавяне на лепила или други свързващи вещества.

При еднакво тегло, енергийното съдържание на пелетите е 2 пъти по-високо от това на дървата. Складирането им е лесно, тъй като пелетите не са обемисти и не заемат много място. Пелетите са екологично чисто гориво, неутрални по отношение на въглеродния диоксид (СО2), тъй като се добиват от възобновяеми източници. При горене не отделят черен дим, което ги прави идеални за камини със стъклен отвор. Голямо преимущество на пелетите е това, че отделят много малко пепел и сажди. Освен това, отделената пепел е богата на калий и фосфор и може да се използва като ценен материал за торене. Отоплението с пелети е подходящо както за семейни къщи, жилищни сгради така и при офис и промишлени сгради.

Основните предимства на отоплението на пелети:

– Висока калоричност;
– Ниско съдържание на пепел;
– Ниско съдържание на вода;
– Опазване на околната среда;
– Малки разходи за складиране, поради малкия обем;
– Комфорт, сравним с отоплението на газ.

Орентираовачни цени на пелетите:

Пелети Pelletissimo
15кг, 100% обла иглолистна дървесина, калоричност 18.68 MJ/кг на сухо гориво и 17.22 MJ/кг на работно гориво, пепел 0.35%, влажност 6,9% – цена 6,99лв.

За пепоръчване са пелетите произведени от иглолистна дървесина. За разлика от дървата за огрев, където широколистните са с по-добри показатели на горене заради относително по-високата си плътност, при пелетите иглолистните са тези, които са по-калорични и остявят по-малко количество пепел след изгаряне поради наличието на повече смола, възможността за премахване на кората и отностелно изравнената плътност. При пелетите, произведени от иглолистна дървесина, с премахване на кората
от дървесината се достигат изключително високи показатели на произведените пелети. Подобрява се калоричността им, а пепелното съдържание достига и под 0,3%. А този показател е основен за доброто качество на получения продукт.

При запитване напишете телефон за по- бърза връзка в Вас и уточняване на подробности. Предлагаме безплатен оглед и представяне на оферта с актуални цени на материали и труд. Огледа и представянето на оферта не Ви ангажира с поръчка на стоки и услуги. При ангажиране за по голям обем работа сключваме договор с подробно описание на дейностите и цените за услугите и материалните който желаете. Издаваме фактури за доставените материали, извършените монтажи и ремонти, както и гараниционни карти за всички продукти.