Котли и камини

Котли за отопление на ток, газ, пелети и твърдо гориво. Всички предлагани от нас котли са с безплатна доставка за цялата Страна. Осигурен монтаж за София и околните райони, за други градове се обадете за информация. За повече информация и наличности се свържете с наш сътрудник.

Електрически котли

Котли

Газови котли

Котли

Пелетни горелки

Котли

Пелетни котли

Котли

Пелетни камини

Котли

Поетапно извеждане от употреба за печките и котли на твърдо гориво до 2024 година

В Националната програма са предложени мерки за намаляване на емисиите на ФПЧ10 от битовото отопление. Очаква се задължителното поетапно извеждане от употреба в периода 2020-2024 г. на печки и котли на твърдо гориво, които не отговарят на изискванията на Регламентите за екодизайн и въвеждането на алтернативни мерки за отопление да допринесат с 78% от очакваното намаление на емисиите на фини прахови частици от сектора на битовото отопление. Възможности за алтернативни методи за отопление са свързване към газопреносната мрежа, уреди на електроенергия или свързване към централно топлоснабдяване и подмяна с печка или котел, които отговарят на стандартите за екодизайн.


Закона за чистотата на атмосферния
котли

ЗАКОН ЗА ЧИСТОТАТА НА АТМОСФЕРНИЯ ВЪЗДУХ

Такава мярка беше въведе чрез промени в Закона за чистотата на атмосферния въздух и наредба към него през 2019 година, но ползите от въведените мерки остават неясни. Затова в коментар към наредбата от „Зелени закони“ настояват за периодичен отчет. София например има програма за смяна на старата печка с екоотопление, но какви са резултатите от нея не е известно. Раздялата със замърсяващите отоплителни уреди и осигуряването на алтернативни начини за отопление ще изисква ефективно управление от общините. Разходи за изпълнение на предложените мерки по отношение на битовото отопление във всички общини, включени в Националната програма, които не отговарят на изискванията, могат да са от порядъка на 39-47 милиона лева на година.


София на крачка от въвеждане на зони за ниски емисии

И ако в София има малки стъпки, то други общини още са на подготвителен етап. В София вече има въведен зелен билет при увеличаване на замърсяването, използване на безплатни буферни паркинги, проверки на строителни обекти и др. В момента работна група Столична община обмисля въвеждане на зони за ниски емисии, което ще ограничава автомобили с по-нисък клас. Общината готви нови инициативи за дните, в които са отчетени нива на мръсен въздух. Сред тях са децата да не излизат в дворовете на училищата, ограничаване на използването на камини с открита горивна камера в случай, че е втори топлоизточник, както и стимулиране на споделеното пътуване, предвижването с велосипед или пеша.

Всички продукти са с гарантиран произход и качество. Осигурена доставка за района на София. Доставки за Страната с куриерска фирма или с наш транспорт. Осигурен монтаж, гаранционно и след гаранционно обслужване.

При запитване напишете телефон за по- бърза връзка с Вас и уточняване на подробности. Предлагаме безплатен оглед и представяне на оферта с актуални цени на материали и труд. Огледа и представянето на оферта не Ви ангажира с поръчка на стоки и услуги. При ангажиране за по голям обем работа сключваме договор с подробно описание на дейностите и цените за услугите и материалните който желаете. Издаваме фактури за доставените материали, извършените монтажи и ремонти, както и гаранционни карти за всички продукти.

Работно време

Удължено работно време – извършваме доставка и монтаж, съобразявайки се в Вашето свободно време и възможност – в работни дни до 22 часа, както и в празнични дни, събота и неделя. За всички извършени от нас услуги издаваме фактура, възможност за плащане по банков път. Всички предлагани от нас котли са придружени със съответните сертификати за качество и удостоверения за съответствие.

Безплатно

Безплатна доставка за цялата Страна. Консултация за избор на котел и мощност. Безплатен оглед, изчисляване на необходимата мощност, изготвяне на оферта включваща цени на котел, фитинги и части необходими за монтажа и цена за труд. Издаваме данъчна фактура с ДДС, възможност за плащане по банка и на ПОС терминал.

Електрически котли Tronic 3500

Удоволствието от живота се дължи на простите неща. На този принцип Bosch създаде електрическия котел Tronic Heat 3500 за вашия дом. Той осигурява комфортно отопление, а, ако желаете, ще загрее и водата. Монтажът и управлението му са от лесни – по-лесни. И още една точка в негова полза – изглежда страхотно. Tronic Heat 3500 направо е върхът!

Удобно решение за отопление и топла вода

Постоянното отопление и наличието на топла вода са важен елемент от съвременния живот. Tronic Heat 3500 удовлетворява всичките ви нужди по най-лесния възможен начин, и то изключително комфортно. Нуждаете се единствено от електрозахранване. Котлите се предлагат в различни варианти с широка гама отоплителни мощности от 4 до 24 kW. Идеални са за апартаменти, еднофамилни къщи и офиси. Електрическите котли Bosch Tronic 3500  са оборудвани с разширителен съд и електронна циркулационна помпа.

Газови котли Condens 7000i W

Лесен за управление, красив, изгоден. Като уред само за отопление или като комбинирано решение за отопление и топла вода. Високо качество на Bosch с компактни, идеални пропорции. Варианти с различна мощност за големи и малки домакинства.

Лесно модернизиране

С Condens 7000i W можете с лекота да замените своя стар уред. Благодарение на компактните размери на уреда не Ви е необходимо повече място за отопление отколкото досега. Condens 7000i W се присъединява лесно към съществуващите връзки – и Вашето ново отопление е готово за работа!

Постоянна ефективност

Спестяването на енергия с този газов кондензен уред е много лесно, тъй като горелката модулира: в диапазона от 12,5 до 100 % от максималната мощност тя се адаптира винаги автоматично към актуалната необходима топлина във Вашето домакинство. Затова отоплението работи с висока ефективност и тогава, когато не се нуждаете от работата му на пълна мощност.

Кондензни газови котли на De Dietrich

Новите модели стенни кондензни газови котли на De Dietrich – PMC-M. Предлаганите на българския пазар решенията на утвърдената френска компания De Dietrich, кондензните котли от серията PMC-M са с енергиен клас А+ и ефективност, достигаща до 109%. Това позволява с тях да бъдат постигнати енергийни спестявания от 30 до 40%”. Моделите се отличават с компактни размери и тегло, висока производителност и много лесна експлоатация. Котлите е оборудвани с алуминиево-силициев топлообменник и имат вграден проточен бойлер за осигуряване на топла вода за битово горещо водоснабдяване. Наличието на газова горелка с модулация от 24 до 100% позволява оптимално адаптиране на изходящата мощност на котлите спрямо потреблението на топлина.

Смяна на котел или монтаж на пелетна горелка?

Ако имате котел на твърдо гориво, може би сте се замисляли за монтаж на пелетна горелка. В повечето случай това е възможно със преустройство на котела, смяна на вратичката и добавяне на плочи. Тук идва въпроса колко ефективен ще е котел за твърдо гориво, преустроен с пелетна горелка. Обикновено постигнатото КПД е около 60-70%, което ще рече че от 1 кг. пелети ще постигнете 3,2 kW топлинна мощност. На опаковката на пелетите за отопление може да видите че мощността която е дадена е 4,5 – 4,6 kW. Котлите на твърдо гориво не са предназначени за изгаряне на пелети и повечето от топлината излиза през комина. Преустройството на котел на твърдо гориво излиза скъпо и неефективно.

Пелетен котел

Пелетните котли на първо място са проектирани и оптимизирани за изгаряне на био маса, пелети или други еко горива. Изгарянето на тези горива става при висока температура и топлия въздух преминава няколко пъти (нагоре-надолу) през котела преди да излезе през комина. Това са така наречените 3, 4 или 5 ходови пелетни котли. Освен това те имат много ниска степен на замърсяване. Температурата на коминните тела не надвишава 180-200°C, което е показателно че топлината се отдава на водата която загрява котела. Пелетните котли са удобни за монтаж, почистване, профилактика и поддръжка.

Магазин

За всички котли предлагани на страницата elkom-express.bg се обадете за налични мостри в магазина ни на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.

Препоръчани връзки

Котли