Филтри за отоплителни системи

Филтрите за отоплителната инсталация са ключът към дългия живот на Вашия отоплителен уред и съответно на Вашата инсталация. Те представляват пречистващ елемент, който е предназначен да бъде инсталиран в отоплителни системи, където се използва течен флуид като топлоносител. Те са изключително важни за отоплителната инсталация, тъй като осигуряват нейната непрекъсната и безпроблемна работа и поддържа чистотата на системата.

Магнитни филтри за отоплителни системи задържат малките отпадни частици и примеси във вода и по този начин им попречва да продължат да циркулират в системата и да отидат към отоплителния уред (например газов котел, термопомпа). Замърсяването на една инсталацията може да доведе до редица повреди и проблеми, дори и в отоплителния уред. Магнитният филтър се грижи за здравето на отоплителната система и може да предотврати бъдещи проблеми.

Принцип на действие

Магнитен филтър, работещ на циклонен принцип, улавя утайките в отоплителната инсталация и благодарение на изключителната си концентрация отделя замърсяванията. Предлагат се филтри, които са приложими както в хоризонтални, така и във вертикални участъци на тръбата. Филтрите предлагани от нас не пречат по никакъв начин на инсталацията и не ограничават потока на отоплителната течност.

Те освен, че поддържат ефективността на инсталацията, също така предотвратяват неправилната работа на отоплителния уред. Магнитният филтър силно се препоръчва за съществуващи системи, в които се монтира нов отоплителен уред.

Защитни течности

Поради разнообразния размер на частиците в инсталацията, ефективно филтриране, може да се постигне само с помощта на силен магнит, какъвто има в качествените магнитни циклонни филтри. Можем да заключим, че филтрите са много важен компонент от инсталациите, защото те удължават живота на отоплителните уреди.

За отличен резултат е препоръчителна употребата и на инхибиторна защитна течност. На пазара се предлагат защитни флуиди, които са специално разработени, за да отстраняват корозионните отлагания и замърсявания в отоплителните системи (например течност „Fernox Filter Fluid + Protector“). Не на последно място, течностите също така осигуряват дългосрочна защита срещу корозия на отоплителните системи и отлагане на варовик.

Филтри за отоплителни системи

Магазин

Всички филтри за отопление предлагани на страницата elkom-express.bg може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.