Филтър за отоплителни системи Fernox Total filter TF1

Филтър за отоплителни системи Fernox Total filter TF1

Магнитен филтър, работещ на циклонен принцип, улавящ утайките в отоплителната инсталация. Благодарение на изключителната си концентрация отделя замърсяванията.. Приложим, както в хоризонтални, така и във вертикални участъци на тръбата. Служи като място за добавяне на препаратите Fernox “F”. Мигновено почистване без демонтаж и отстраняване. Изделието е оборудвано с всички необходими клапани и кранове. Не препятства и не ограничава потока на отоплителната течност. Магнитното поле улавя и частиците с микронни размери;. Поддържа ефективността на инсталацията, предотвратява неправилната работа. Лесно се монтира и почиства.

В комплекта са включени:

Кранове с адаптори за стоманена тръба 3/4″ , 1″ и медни ф22 или ф28. Снабден с отвор(място) за добавяне на химикали. Може да се монтира във всяка посока на потока. 97%-на ефективност на филтриране. Силно се препоръчва в стари системи. За монтаж в системи, изпълнени със стоманена тръба 3/4″ и 1″ или медни с диамерър ф22 или ф28 – всичко е включено в комплекта.

Филтър за отоплителни системи Fernox Total filter TF1 се предлага с размери 3/4“ и 1“ за стоманени тръби и ф22 или ф28 за медни тръби. В комплекта са включени сверични кранове, гарнитури, ключ за разглобяване и почистване, течност за изчистване и предпазване на отоплителната система. Лесно завъртане в хоризонтално, вертикално или 45º положение. Почистване без източване на отоплителната система. Предпазва натрупването котлен камък и нагари по нагревателите в електрическите котли и топлообменниците на газови и други котли. Предпазва отоплителната от ръжда и корозия тръбите, фитингите, отоплителните тела в системата.

Причини за корозията

Различни метали – електрохимична корозия
Условия:
1. Наличие на два различно заредени електрода метално свързани помежду си
2. Наличие на два различно заредени електрода свързани със способни да се движат ийони в електролит (солен разтвор)
3. Наличие на редуциращи материали (деполаризатори)
Разлика в заряда се образува от:
• Заради разлика в разтворения кислород (под утайките)
• Огъване, метална решетка заради изкривяване

Нехерметична система

Кислород попада в системата през лошо направените връзки и пластмасовите тръби.

Всички продукти са с гарантиран произход и качество. Осигурена доставка за района на София. Доставки за Страната с куриерска фирма или с наш транспорт. Осигурен монтаж, гаранционно и след гаранционно обслужване.

Магазин

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.