Препоръки при ремонт на канализация

Препоръки при ремонт на канализация

Препоръки при ремонт на канализация. Канализационните инсталации се износват по-бавно и ремонтните им срокове не съвпадат като необходимост с този на водопроводите.

Това обстоятелство не облекчава проблема, а обратно, поставя инвеститорите в изпитание какво решение да вземат. Във всеки случай е по-изгодно когато се подменя (по необходимост) водопроводната инсталация да се подмени и канализационната, въпреки че е още годна.

  • Не се налага винаги да се подмени цялата канализационна инсталация. Подменят се обикновено вертикалните клонове, а хоризонталните, които са бетонирани или са под настилките, не се подменят. Ако се подменя обаче подовата настилка в бани, тоалетни и навсякъде другаде е препоръчително да се подменят и канализационните отклонения.

Канализационните инсталации се изпълняват от по-малък асортимент тръби и фасонни части в сравнение с водопроводните.

Тръбите са главно три вида:

  • каменинови
  • пластмасови
  • чугунени

Каменинови тръби

Препоръки при ремонт на канализация

За обществени и жилищни сгради вече рядко се употребяват каменинови тръби. Въпреки че са висококачествени, те се влагат само там, където за това има специфична необходимост, т.е. когато обратните води съдържат вещества, за които подхождат точно такъв вид тръби и фасонни части. Обърнете внимание, че свързващите части за водопровода в сгради наричаме фитинги, а тези за канализацията фасонни части. Единични бройки каменинови тръби се влагат все още и при жилищни .сгради, болници и други ако инсталацията е изпълнена така и се налага частична подмяна.


PVC тръби

Препоръки при ремонт на канализация

Пластмасовите тръби и фасонни части за канализация от своя страна може да са различни видове. Най-широко приложение при ремонт на канализация, имат поливинилхлоридите (PVC) тръби. В България е практически доказана тяхната най-малко 40 – годишна годност, при това с не особено високо, побългарено качество. Те се предлагат като муфени и немуфени, с различни дължини и диаметри. Универсални са. Не издържат само при някои химически продукти. Крехки са, но при прецизен монтаж и съответни мерки за предпазване, ниската цена ги прави винаги за предпочитане.


Kанализационни тръби полиетилен РЕ

На по-високо ниво са канализационните тръби и фасонни части от полиетилен (РЕ), полиетилен с висока плътност (PE-HD) и полипропиленови (РР) канализационни тръби. Всяко по-високо качествено ниво има преимуществата си и съответно цената си, но само при условие, че е избрано по предназначение и е правилно монтирано и укрепена и не е повредено при изпълнението на другите видове строителни работи.

Безспорният хит у нас през последната година за ремонт на канализация са чугунените канализационни тръби. Не става дума за чугунени тръби, които доскоро се произвеждаха и в България. Става дума за ново поколение, с други качества, най-често с допълнително вътрешно покритие. Значително по-леки, по-лесни за монтаж, укрепване и свързване.

Всички продукти са с гарантиран произход и качество. Осигурена доставка за района на София. Доставки за Страната с куриерска фирма или с наш транспорт. Осигурен монтаж, гаранционно и след гаранционно обслужване.

При запитване напишете телефон за по- бърза връзка с Вас и уточняване на подробности. Предлагаме безплатен оглед и представяне на оферта с актуални цени на материали и труд. Огледа и представянето на оферта не Ви ангажира с поръчка на стоки и услуги. При ангажиране за по голям обем работа сключваме договор с подробно описание на дейностите и цените за услугите и материалните който желаете. Издаваме фактури за доставените материали, извършените монтажи и ремонти, както и гаранционни карти за всички продукти.

Магазин

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg както и в електронния магазин shop.elkom-express.bg може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.