Електричеството риск и последици

Електричеството риск и последици

Електричеството риск и последици. Електрическата енергия отдавна е станала неразделна част от нашето ежедневие. Но наред с ползите, които ни носи електричеството крие и сериозни рискове, които не са за пренебрегване, тъй като последствията от тях могат да бъдат значителни.

Поражения от електрически ток:

Няколко милиампера ток през човешкото тяло са достатъчни за да създадат сериозна опасност. Човек може да бъде поразен от електрически ток при директен допир до ток водещи части, които нормално се намират под напрежение или при индиректен допир, ако допре попаднала под напрежение част от метален корпус на електроуред в резултат на повреда на изолацията.

Електричеството: Рисковете и последиците

Пожар:

Голям процент от пожарите в индустриални и жилищни сгради са резултат от електрическа повреда, основната причина за която е нарушаване на изолацията на кабелите и проводниците.

Как да защитим хората и собствеността:

Когато говорим за риск от поражение на човек от електрически ток, излизане от строя на консуматор на електрическа енергия или възникване на пожар по електрически причини, налице са два различни, но взаимно допълващи се подхода за реализиране на ефективна защита.

1. Превантивни мерки: мерки срещу настъпване на повредата

Използването само на качествена и надеждна електроапаратура и електроматериали и стриктното прилагане на действащите у нас стандарти и норми са основната предпоставка за гарантиране сигурността и безопасността на
електрическата инсталация.

2. Действия: своевременно изключване на веригата с повреда

РЕШЕНИЕТО:

Aпаратурата за защита от токове на утечка – дефектнотокови защити на Schneider Electric.

Всички продукти са с гарантиран произход и качество. Осигурена доставка за района на София. Доставки за Страната с куриерска фирма или с наш транспорт. Осигурен монтаж, гаранционно и след гаранционно обслужване.

При запитване напишете телефон за по- бърза връзка с Вас и уточняване на подробности. Предлагаме безплатен оглед и представяне на оферта с актуални цени на материали и труд. Огледа и представянето на оферта не Ви ангажира с поръчка на стоки и услуги. При ангажиране за по голям обем работа сключваме договор с подробно описание на дейностите и цените за услугите и материалните който желаете. Издаваме фактури за доставените материали, извършените монтажи и ремонти, както и гаранционни карти за всички продукти.

Магазин

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg както и в електронния магазин shop.elkom-express.bg може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.