Основни съвети отопление

Основни съвети отопление. Основното при обслужването е проверката на всички невралгични места по отоплителната инсталацията. Естествено, ако инсталацията е по-стара може да се наложи пребоядисването на някои радиатори или подмяната на някои тръби, които по една или друга причина са повредени.

Термовентили

Също след проверка на вентилите може да се наложи подмяна на някои от тях. Добавянето на радиатор към новопостроена пристройка или към помещения, които не сме имали идея да отопляваме. При добавянето ще трябва да сме наясно дали да отклоним от вече съществуващ радиатор или да пуснем нова линия от котела до новият радиатор.

Добавяне на нов радиатор

Трябва да изберем подходящата тръба, и да решим има ли капацитет самият котел за такова добавяне. Добре е да проверим също така състоянието на разширителният съд защото корозията в повечето случаи там е най-силно изразена. Често се случва циркулационната помпа когато не е работила дълго време да е затегнала.

Как се получава това?

Ротора на помпата лагерува в самата вода, като между него и статора има филм вода, който намалява триенето до минимум. При по-дълго оставяне на помпата в покой там натрупалата се ръжда се слепва и и задръства малкият процеп. По този начин блокира стартовият въртящ момент и помпата се чува че работи, а тя се товари от това че не може да завърти ротора и турбината прикрепена на него.

Как се отстранява този проблем?

На всяка помпа има централно на ротора е поставен винт за права отверка. Повечето потребители мислят че това е за обезвъздушаване. Да, може и да се обезвъздуши от там, но това не се налага ако помпата е монтирана правилно. Този винт е предпазен на самият ротор. След като го свалим в дълбочина от 1 см се намира самият ротор, който е зарязан също за права отвертка. Бъркаме с такава и на ръка развъртаме ротора докато не започне да се върти сам от инерцията или не започне да се върти леко. Всичко това се прави при изключена помпа. След като ротора започне да се върти леко завиваме отново винтчето и я включваме. Ако няма друг проблем по ел. часта, циркулационната помпа започва да работи нормално като постепенно смиля ръждивите отломки.

Основни съвети отопление

Основни съвети отопление

Основни съвети отопление

Всички продукти са с гарантиран произход и качество. Осигурена доставка за района на София. Доставки за Страната с куриерска фирма или с наш транспорт. Осигурен монтаж, гаранционно и след гаранционно обслужване.

При запитване напишете телефон за по- бърза връзка с Вас и уточняване на подробности. Предлагаме безплатен оглед и представяне на оферта с актуални цени на материали и труд. Огледа и представянето на оферта не Ви ангажира с поръчка на стоки и услуги. При ангажиране за по голям обем работа сключваме договор с подробно описание на дейностите и цените за услугите и материалните който желаете. Издаваме фактури за доставените материали, извършените монтажи и ремонти, както и гараниционни карти за всички продукти.

Магазин

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg както и в електронния магазин shop.elkom-express.bg може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.

Основни съвети отопление

Основни съвети отопление

Основни съвети отопление

Основни съвети отопление