Отопление с електролитни котли

Отопление с електролитни котли

Отопление с електролитни котли, един не толкова популярен, но много ефективен и евтин начин на отопление са така наречените електролитни котли. Те навлизат предимно при хотелите и големите индустриални сгради. Принципът на действие тук е малко по-различен и водата не се загрява по традиционния начин, действа чрез анодно катоден процес, т.е. нагрява вода чрез електроди.

Системата има много предимства, което кара все повече хора да я изберат, когато търсят най-икономичния и ефективен вариант за студените зимни месеци. Електролитният котел е с по-малък размер от другите котли и е подходящ за отопление на всички видове помещения – апартаменти, къщи, магазини, складове и др.

Ако вече имате изградена парна система, няма нужда да преправяте нищо, освен да подмените вече съществуващия котел. Той ще заработи с вече съществуващата инсталация и ще ви намали разхода за отопление до 20%.

Модерните електролитни котли са програмируеми и могат да се включват и изключват автоматично според нощната тарифа на тока или график по желание. Температурата също може да се настройва на различни градуси в различните части на деня. Програмната система на котела позволява и автоматично регулиране в случай на резки и непредвидени температурни промени. Корекции в настройките можете да правите от където и да е, стига да имате компютър с Интернет, а някои модели предлагат и управление през мобилен телефон.

Електролитният котел е изключително сигурен и сам регулира температурата си, за да не замръзва при по-студено време, а когато в него няма вода, той просто не работи. Няма нужда да ви притеснява това, че загрявате вода с електрически ток – котелът е със седем защити и е застрахован от всякакви повреди, освен механични. Системата не разчита на нагревателни реотани, които често дават дефекти и изгарят, така че това ви спестява значително време, средства и нерви. Електролитните котли обикновено имат живот от 8 до 15 години, така че са много изгодни и икономични.

Отопление с електролитни котли
Отопление с електролитни котли

При запитване напишете телефон за по- бърза връзка в Вас и уточняване на подробности. Предлагаме безплатен оглед и представяне на оферта с актуални цени на материали и труд. Огледа и представянето на оферта не Ви ангажира с поръчка на стоки и услуги. При ангажиране за по голям обем работа сключваме договор с подробно описание на дейностите и цените за услугите и материалните който желаете. Издаваме фактури за доставените материали, извършените монтажи и ремонти, както и гараниционни карти за всички продукти.

Отопление с електролитни котли

Отопление с електролитни котли

Отопление с електролитни котли