Отстояния в отоплителни инсталации

Отстояния в отоплителни инсталации. Отстоянията, които имаме предвид, са разстоянията от пода до долната част на радиатора, разстоянието от стената до радиатора, и колко радиатора да поставим в помещение, в зависимост от големината на помещението и височината. В зависимост от височината от пода до долната част на прозореца, ще изберем и самият радиатор. Но той не трябва да заема цялата височина. От пода до долната част на радиатора, в зависимост от височината на самият радиатор, се допуска от 18 до 22 см. Ако радиатора се постави по-ниско от 10 см, се нарушава циркулацията на въздуха, от което пада и КПД-то на радиатора. Ако радиатора се постави по-високо, стои грозно. Освен, че стои грозно, вдига доста високо нивото на топлия въздух.

Отстояния в отоплителни инсталации

Височина на помещението

Височината на помещението е от голямо значение за затоплянето му, знаете, че топлият въздух стои високо, студеният ниско. Представете си колко енергия ще трябва да напълним висока стая, от колкото по-ниска. Топлината застава горе, и слиза постепенно надолу, като високото въздухът винаги е по-топъл. Разстоянието от стената до радиатора, също е от значение. Ако доближим радиатора по-близо до стената, дори, ако го залепим, ще видим, че оптичането на въздух около него намалява. Нещо повече, загряваме ненужно стената зад радиатора. В повечето случаи, крепежните елементи (регулируеми конзоли), за закачане на радиаторите са предвидени, за нормалното им поставяне.

Как да разберем, колко радиатора да поставим в едно помещение?

Както и в предишната тема, препоръчваме, ако има два прозореца, под всеки един да поставим по един радиатор, като разделим общата мощност, която получаваме при изчисленията на две. По този начин увеличаваме крайната сума за направа на локално парно, но постигаме висока ефективност при отоплението на помещението.

Отстояния в отоплителни инсталации

Всички продукти са с гарантиран произход и качество. Осигурена доставка за района на София. Доставки за Страната с куриерска фирма или с наш транспорт. Осигурен монтаж, гаранционно и след гаранционно обслужване.

При запитване напишете телефон за по- бърза връзка с Вас и уточняване на подробности. Предлагаме безплатен оглед и представяне на оферта с актуални цени на материали и труд. Огледа и представянето на оферта не Ви ангажира с поръчка на стоки и услуги. При ангажиране за по голям обем работа сключваме договор с подробно описание на дейностите и цените за услугите и материалните който желаете. Издаваме фактури за доставените материали, извършените монтажи и ремонти, както и гараниционни карти за всички продукти.

Магазин

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg както и в електронния магазин shop.elkom-express.bg може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.

Отстояния в отоплителни инсталации

Отстояния в отоплителни инсталации

Отстояния в отоплителни инсталации