Предимства на слънчевите колектори

Предимства на слънчевите колектори и как слънчевите колектори ще намалят сметките ви за отопление?

Много голям дял от битово-комуналните сметки на всяко домакинство се пада на отоплението. То поглъща до 50% от всичките ви сметки. Вече има начини да намалите тези разходи и то драстично. Една от възможните алтернативи е да си закупите и инсталирате слънчеви колектори. Те са сравнително евтини и са много ефективни, защото преобразуват безплатната и неограничена слънчева енергия в топлинна такава.

Такива системи доста поевтиняха последните години и станаха достъпни за много домакинства. Освен това монтажа и поддръжката им са много лесни, а резултатите светкавични. Още на първия месец след като използвате такава система ще усетите как сметките ви намаляват и инвестицията ви започва да се изплаща. Използването на слънчеви панели задоволява не само битовите ви нужди от топла вода, но и при монтирането на подходяща система от тръби системата може да се ползва и за отопление на помещения.

Предимства на слънчевите колектори

На пазара в България в момента се предлагат няколко вида слънчеви колектори, които могат да се монтират на всяка къща или сграда. Единия вид са пасивните соларни панели. Това са слънчеви колектори с термосифон. Наричат се пасивни, защото нямат нужда от допълнително захранване, за да функционират. Работят изцяло на принципа на физичните закони, когато водата се затопли тя се издига и отива в буферния съд. Когато изстине пада долу и се връща в тръбите на колектора но нов цикъл на затопляне.

Предимства на слънчевите колектори

Предимства на слънчевите колектори

Другия популярен модел са слънчеви колектори с Heat Pipe тръби. Те са по-ефективни от пасивните, но за да функционират е необходимо малко количество външна енергия. Тя трябва да захранва помпата, която циркулира водата по системата и контролния панел, който да регулира температурата на водата.

Всички продукти са с гарантиран произход и качество. Осигурена доставка за района на София. Доставки за Страната с куриерска фирма или с наш транспорт. Осигурен монтаж, гаранционно и след гаранционно обслужване.

При запитване напишете телефон за по- бърза връзка с Вас и уточняване на подробности. Предлагаме безплатен оглед и представяне на оферта с актуални цени на материали и труд. Огледа и представянето на оферта не Ви ангажира с поръчка на стоки и услуги. При ангажиране за по голям обем работа сключваме договор с подробно описание на дейностите и цените за услугите и материалните който желаете. Издаваме фактури за доставените материали, извършените монтажи и ремонти, както и гараниционни карти за всички продукти.

Магазин

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg както и в електронния магазин shop.elkom-express.bg може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.

Предимства на слънчевите колектори

Предимства на слънчевите колектори

Предимства на слънчевите колектори