Циркулационни помпи полезни съвети

Циркулационни помпи полезни съвети

Циркулационни помпи полезни съвети за инсталиране на Grundfos за отоплителни системи

Тези съвети се отнасят за следните помпи:
1. ALPHA2
2. UPS
3. UPS Solar

Циркулационните помпи на Grundfos са проектирани като най-добри по отношение на ефективност с минимална поддръжка. В сравнение с конвенционалните циркулационни помпи те намаляват консумацията на енергия с до 80 %, като в същото време работят безшумно. Тук можете да намерите подходящата циркулационна помпа, необходима за отопление, охлаждане или рециркулация на гореща вода.

Помпите с потопен ротор трябва да се монтират винаги с вал в хоризонтално положение. Никога не монтирайте помпа, която е по-голяма от необходимото. Това ще предизвика генериране на шум. Никога не стартирайте помпата, преди да напълните инсталацията с вода и да я обезвъздушите правилно.

Правилна експлоатация

Дори кратък период на работа на сухо може да повреди помпата. Преди да стартирате помпата, напълнете и промийте системата с чиста вода, за да отстраните всякакви външни субстанции. Винаги ориентирайте входа/щепсела на кабела надолу, за да предотвратите попадането на вода в клемната кутия. Входът на помпата трябва да е позициониран възможно най-близо до разширителния съд, ако има такъв. При монтажа се уверете, че обезвъздушаването на помпата и тръбната система е възможно. Ако обезвъздушаването не е възможно, монтирайте помпа с въздушен сепаратор.

Циркулационни помпи полезни съвети

Циркулационни помпи полезни съвети

Разширителен съд

При система с разширителен съд под налягане, ако е възможно, монтирайте помпата на връщащата тръба поради по-ниската работна температура. Не монтирайте циркулационната помпа с термостат твърде близо до нагревателите за вода или резервоарите. Отделянето на топлина може да повлияе на работата на термостата. Главата на помпата трябва да бъде позиционирана в зависимост пространствените колебания в инсталацията.

При запитване напишете телефон за по- бърза връзка в Вас и уточняване на подробности. Предлагаме безплатен оглед и представяне на оферта с актуални цени на материали и труд. Огледа и представянето на оферта не Ви ангажира с поръчка на стоки и услуги. При ангажиране за по голям обем работа сключваме договор с подробно описание на дейностите и цените за услугите и материалните който желаете. Издаваме фактури за доставените материали, извършените монтажи и ремонти, както и гараниционни карти за всички продукти.

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg както и в електронния магазин shop.elkom-express.bg може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.

Циркулационни помпи полезни съвети

Циркулационни помпи полезни съвети

Циркулационни помпи полезни съвети