Open Therm

Open Therm

Open Therm е комуникационна система от точка до точка и свързва газови котли, електрически котли, пелетни котли, термопомпи и централни отоплителни системи със стайни термостати. „Протоколът“ на OpenTherm определя правилата за това как котелът и стайният термостат комуникират помежду си.

Когато е инсталиран, съвместим с Open Therm котел, използващ Open Therm съвместими контроли, ще контролира температурата на отоплението и топлата вода на вашия котел и ще модулира уреда до правилната „Контролна работна точка“.

Open Therm

Как работи Open Therm?

Традиционният начин за управление на централна отоплителна система е с основен ON/OFF или TPI стаен термостат. Стайният термостат е настроен на температура и ще включва и изключва котела. Когато стайната температура падне под зададената температура, термостатът включва котела и след това, когато стайната температура надвиши зададената температура, термостатът изключва котела. Резултатът от това е показан на графиката по -долу.

Open Therm

on/off стаен термостат

Както можете да видите, графиката по -горе показва, че зададената точка от 19 ° C не се контролира точно и температурата в помещението едновременно „превишава“ и „понижава“ необходимата зададена температура в помещението. Това е така, защото термостатът е „тъп“ в начина на работа (т.е. няма обратна връзка с температурата към котела). Това може да се почувства некомфортно и обикновено води до това, че обитателите настройват термостата на по-висока температура от необходимото.

Предимства на Open Therm технологията

Open Therm осигурява много по -прецизен контрол на котела, като непрекъснато регулира зададената температура на водата в котела („Контролна работна точка“). Open Therm винаги приема, че стайният термостат изчислява количеството топлина, необходимо от котела и това е съобразено с променящите се изисквания на потреблението. Чрез настройване на температурата на водата на котела на правилната зададена температура при излизане от котела, Open Therm не само поддържа правилната зададена температура на стаята, но също така подпомага ефективността на котела, като работи при по-ниски температури на потока за по -дълги периоди. Това гарантира, че повече топлообменник на котлите е при температури на кондензация, което е най -ефективната точка на котлите.

OpenTherm

Open Therm термостат

Графиката на термостата на Open Therm показва как след като температурата в помещението се доближи до зададената температура, на котела се казва да намали мощността си, за да предотврати превишаване на стайната температура. След като стайният сензор види, че зададената температура е достигната, той ще каже на котела да промени зададената температура на по -малка стойност, в зависимост от обратната връзка, която стайният сензор получава.

Какви са ползите от използването на OpenTherm?

  • Повишава ефективността на отоплителната система
  • Намалява „стартирането/спирането“ на котела и следователно се намалява износването на котела
  • Възможност за дистанционно управление и диагностика на котела от системите за управление (предимства при дистанционно наблюдение на отоплителната система)
  • Допълнителни функции (информация, изпратена до стайния термостат от котела, като например кодове за грешки)
  • Не са необходими батерии (стайният термостат може да се захранва чрез връзката Open Therm)
  • Увеличава живота на котела
  • Устройствата са лесни за инсталиране (двужилни кабели с изключително ниско напрежение и в много случаи по-лесно свързване от текущите контроли за включване/изключване)
  • Няма нужда от конфигуриране
  • Може да предостави състоянието на котела на дисплея на термостата
  • Намалява сметките за отопление

Съвместим ли е Open Therm с всички котли?

OpenTherm не е съвместим с всички котли и се препоръчва да се консултирате с производителя на котела, ако не сте сигурни. Друго нещо, което трябва да се отбележи, е, че не всички котли, използващи Open Therm, са сертифицирани за това, което може да доведе до проблеми. Препоръчваме, ако подменяте котела си, да проучите котлите на OpenTherm добре преди покупката. Ако имате въпроси относно създаването на система с контроли на OpenTherm, изпратете запитване или се обадете на 0878 276 889

Мога ли да използвам контролите на Open Therm без котел OpenTherm?

OpenTherm не може да работи с котли с комутатор 230 V или on/off клейми. Това е така, защото стайните термостати на Open Therm нямат превключватели в тях. Вместо това те използват сензора в термостата, който изпраща сигнал с променливо потребление по цифров BUS кабел, който се приема в котела. Следователно контролите на Open Therm не могат да работят с традиционни (не-OpenTherm) котли.

Какви термостати Open Therm предлагаме?

Ние предлагаме пълна гама от Open Therm -съвместими стайни термостати , които можете да намерите тук .

Всички продукти са с гарантиран произход и качество. Осигурена доставка за района на София. Доставки за Страната с куриерска фирма или с наш транспорт. Осигурен монтаж, гаранционно и след гаранционно обслужване.

При запитване напишете телефон за по- бърза връзка с Вас и уточняване на подробности. Предлагаме безплатен оглед и представяне на оферта с актуални цени на материали и труд. Огледа и представянето на оферта не Ви ангажира с поръчка на стоки и услуги. При ангажиране за по голям обем работа сключваме договор с подробно описание на дейностите и цените за услугите и материалните който желаете. Издаваме фактури за доставените материали, извършените монтажи и ремонти, както и гаранционни карти за всички продукти.

Магазин

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.

Препоръчани връзки