Термовентили

Термовентили се използват за регулиране на температурата в помещението в което са монтирани. Термовентилът се състои от термокран и механична или електронна термоглава. Термокранът служи за пускане и спиране на топлоподаването в радиаторът.

Механичната термоглава представлява термокапсула, която при загряване на въздуха в стаята се разширява и спира термокранът. При понижаване на температурата се свива и отваря термокранът.

Електронните термоглави позволяват програмиране на пускането и спирането в раличните часове на деня. Някои модели позволяват управление през интернет и отдалечен контрол.

Икономия на енергия с термовентили

Монтажът на термовентил е препоръчителен и поддържа комфортна температура в  стаята и постигане на икономия на топлинна енергия. Наред с това термовентилите имат функция против замръзване и поддържат минимална температура от 6-8 градуса на позиция *.

Комплект термовентили

Комплект термовентили

Термокранове с термоглави

Термокранове с термоглави

Термокранове

Термовентили

Механични термоглави

Термоглави

Електронни термоглави

Електронни термоглави

Адаптори и свръзки

Адаптори и свръзки

Термостатичните вентили (термовентили) са устройства, монтирани на радиатори в отоплителни системи, които регулират топлината в стаята, като контролират подаването на топла вода към радиатора. Те предоставят индивидуален контрол върху температурата в отделните помещения и могат да спомогнат за поддържане на комфортни условия и икономия на енергия.

Ето някои основни характеристики на термостатичните вентили:

  • Настройка на Температурата: Потребителите могат да настрояват желаната температура, която искат в стаята, чрез въртене на ръкохватката или настройка на електронния термостат.
  • Автоматичен Регулатор: Термостатичните вентили автоматично регулират подаването на топла вода към радиатора в зависимост от текущата температура в стаята. Когато желаната температура бъде постигната, вентилът автоматично затваря подаването на топлата вода.
  • Икономия на Енергия: Този тип вентили може да помогне за икономия на енергия, като прекъсва подаването на топла вода, когато не е необходимо допълнително отопление.
  • Инсталиране и Съвместимост: Термостатичните вентили се инсталират лесно на обикновени радиатори и са съвместими с различни типове отоплителни системи.

Важно е да се отбележи, че ефективността на термостатичните вентили може да зависи от правилната им настройка и редовната грижа за отоплителната система. Те са полезни за индивидуално регулиране на температурата в отделните помещения, като същевременно спомагат за ефективно управление на отоплението.

Запитване

При запитване напишете телефон за по- бърза връзка с Вас и уточняване на подробности. Предлагаме безплатен оглед и представяне на оферта с актуални цени на материали и труд. Огледа и представянето на оферта не Ви ангажира с поръчка на стоки и услуги.

Магазин

Всички термовентили предлагани на страницата elkom-express.bg може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.

Препоръчани връзки

Термовентили