Нагреватели за лири Даркон

Нагреватели за лири Даркон
Нагреватели за лири Даркон

Електрическите нагреватели за лири Даркон са предназначени за вграждане в тръбни лири за баня.

Едностепенен нагревателен елемент с присъединителна резба 1/2” и фланец S36, към който е монтирана кутия с кабел с дължина 2 м.

Вграден е електронен терморегулатор на фиксирана температура на водата със светлинна индикация за включен нагревател. Пригодени са за работа в условия на повишена влажност.

В комплекта влизат техническо описание, инструкция за монтаж и експлоатация и гаранционна карта.

Захранването на терморегулатора е с вградена защита от импулсни претоварвания по напрежение.

Нагреватели за лири Даркон са пригодени за работа в условия на повишена влажност и пръскаща вода. Отговарят на изискванията за безопасност на стандартите БДС EN 60335-1: 2002 и БДС EN 60335-2 : 2003.

Нагревателите за лири от серията ДАРКОН с мощност над 750 W, се предлагат задължително със съд за разширение на водата и комплект части за монтирането му (нипел и уплътнител). В комплекта влизат техническо описание, инструкция за монтаж и експлоатация и гаранционна карта.

Модел DE300LDE450LDE600LDE750LDE900L
Топлинна мощност [ W ]300450600750900
Стопяем предпазител10А10А
Напрежение V220220220220220
Светлинен индикатордадададада
Терморегулатор по температура на водата( 55 ± 3 ) Cº( 55 ± 3 ) Cº( 55 ± 3 ) Cº( 55 ± 3 ) Cº( 55 ± 3 ) Cº
Нагревателен елемент
дължина [ mm ]
размер [ mm ]

400 / 14

400 / 14

400 / 14

400 / 14

500 / 14
Кутия
дължина [mm ]
размер [ mm ]
75
ф52
75
ф52
75
ф52
75
ф52
75
ф52
Фланец [ mm ]S 36S 36S 36S 36S 36
Присъединителна резба½½½½½
Клас на защитаI / IP 44I / IP 44I / IP 44I / IP 44I / IP 44
Цена с ДДС100,00 лв.105,00 лв.110,00 лв.115,00 лв.120,00 лв.

Мощността на нагреватели за лири Даркон се избира да бъде не повече от 90 % от мощността на лирата. Нагревателят да се завинти, вертикално, в долната част на лирата, в отвор с цилиндрична резба 1/2”

За уплътняване да се използват кълчища. Лирата да се хоризонтира и да се напълни с вода. След загряване и изключване на терморегулатора, нивото на водата да се изравни до 1-2 см под горния край на лирата.

Недопустимо е включването на нагревателя във въздушна, маслена или агресивна среда, както и в лира с мощност по-малка от мощността на нагревателя. Недопустими са механични повреди от монтаж по фланеца, тръбата или кутията. Гаранционен срок – два отоплителни сезона.

СЕРТИФИКАТ

Мощността на нагревателя за лира се избира да бъде не повече от 90 % от мощността на лирата в зависимост от широчината и височината:

Нагреватели за лири Даркон

Нагреватели за лири Даркон

Нагревателят да се завинти, вертикално, в долната част на лирата, в отвор с цилиндрична резба 1/2”. За включването на нагревателя към захранващата мрежа в неподвижната електрическа инсталация, захранващият кабел трябва да бъде свързан директно или през твърда връзка към подходящ стандартен включвател, намиращ се извън банята, разстоянието между контактите на който да осигуряват пълно разединяване за всички полюси при условията на категорията по пренапрежение III !

Електрическият монтаж да бъде извършен от правоспособен специалист в съответствие с изизсванията за електробезопасност! Ако захранващият шнур се повреди, той трябва да бъде заменен от производителя. Отварянето на кутията на нагревателя води до нарушаване на неговата херметизация, което прави недопустимо използването му в мокри помещения! При монтажа да се остави 8–10 см. провисване на захранващия кабел за оттичане на евентуален конденз. Лирата да се хоризонтира и да се напълни с вода. След загряване и изключване на терморегулатора, нивото на водата да се изравни до 1-2 см под горния край на лирата. Обезвъздушителят и тапата, в горната част на лирата, да се оставят отворени (незатегнати).

Преди първоначалното включване на нагревателя и периодически по време на отоплителния сезон да се следи нивото на водата в лирата. Недопустимо е включването на нагревателя във въздушна, маслена или агресивна среда, както и в лира с мощност по-малка от мощността на нагревателя. Недопустимо е херметичното затваряне на лирата, работа без съд за разширение, както и поставянето на миещи препарати във водата.

Гаранционен срок – два отоплителни сезона.

Нагреватели за лири Даркон

Нагреватели за лири Даркон

Запитване

При запитване напишете телефон за по- бърза връзка с Вас и уточняване на подробности. Предлагаме безплатен оглед и представяне на оферта с актуални цени на материали и труд. Огледа и представянето на оферта не Ви ангажира с поръчка на стоки и услуги.

При ангажиране за по голям обем работа сключваме договор с подробно описание на дейностите и цените за услугите и материалните който желаете. Издаваме фактури за доставените материали, извършените монтажи и ремонти, както и гараниционни карти за всички продукти.

Препоръчани продукти

Алуминиеви радиатори Global VOXАлуминиеви радиатори Global VOXАлуминиеви радиатори Global VOXАлуминиеви радиатори Global VOXАлуминиеви радиатори Global VOX
Всички радиаториКомплект термовентилиТермокрановеМеханични термоглавиЕлектронни термоглави
Алуминиеви радиатори Global VOXАлуминиеви радиатори Global VOXАлуминиеви радиатори Global VOXАлуминиеви радиатори Global VOXАлуминиеви радиатори Global VOX
Радиаторни крановеКит комплектиКонзоли за монтажПодови стойкиНагреватели за радиатори

Магазин

Всички нагреватели предлагани на страницата elkom-express.bg както и в електронния магазин shop.elkom-express.bg може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.

Препоръчани връзки

Нагреватели за лири Даркон