Монтаж на радиатори

Монтаж на радиатори

монтаж на радиатори

Монтаж на радиатори – алуминиеви и панелни радиатори за парно отопление. Безплатен оглед, консултация и доставка на необходимите радиатори, кранове, термоглави, конзоли за монтаж и други необходими материали за монтажа на радиатора. Осигуряваме безплатно изнасяне и извозване ( изхвърляне ) на Вашите стари радиатори. Разполагаме на склад с различни модели и мощности радиатори. Може да посетите нашият магазин или наш техник да Ви предостави на място различни модели, размери и мощности алуминиеви радиатори или панелни радиатори. Монтаж на радиатори София и околните райони.

Ако стария Ви панелен или чугунен радиатор не отдава достатъчно топлина, ако не заграява целият радиатор. Труден за поддръжка – чистене, боядисване и неестетичен външен вид, време е да помислите за смяна на радиатора с новите, високоефективни, красиви и с голямо топлоотдавене алуминиеви радиатори. Много често старите радиатори протичат и създават доста проблеми и главоболия не само на Вас, а и на Вашите съседи. Непланирани и скъпи ремонти на жилището и покриване на щетите на съседите. Спиране на отоплението на целия вход, в някой случай и на няколко входа. Обикновенно старите и корозирали радиатори се спукват през най-студените дни в годината, когато парното се засилено и температурата на водата в отоплението е по-висока. Другият недостатък на старите радиатори е че не загряват цялото тяло, греят наполовина или само в началото, при което се начислява топлина която не оползотворявате. В същото време топломерът монтиран на радиатора върти единици за който заплащате.

Термовенил и втори кран

Още един недостатък при старите радиатори е че в някой случай нямат термовентил и почти във всички случай нямат втори кран на връщащата тръба. Без термовелил не можете на регулирате постоянна и комфортна температура в жилището си, изразходвате топлинна енергия тогава когато не е необходимо. С монтирането на термовенлил осигурявате постоянна темература, като регулирането е по температура на въздуха в помещението. За повече информация вижте нашата статия Отопление с терморегулиращи вентили. Вторият кран на радиатора се монтира с цел напълно спиране на водата към радиатора. Той Ви осигурява спокойствие и ненужни усложнения при повреда или смяна на радиатора. С втори кран на радиатора вече не е нужно да източвате, пълните и обезвъздушавате цялата система на блока. Не е нужно да търсите ключ от абонатната станция и да обяснявате на всички какво ще правите.

Обезвъздушавате

Старите радиатори нямат обезвъздушители. По този начин радиаторът остава отчасти или целия студен. Монтирането на обезвъздушители на тези радиатори е трудно и някой случай невъзможно. Повечето радиатори са монтирани неправилно, което пречи за правилното обезвъздушаване и правилната циркулация на водата в него. Свързването на старите радиатори е едностанно (двете тръби са свързани от едната страна на радиатора), при което се губи голяма част от ефективността на по-дългите радиатори. Правилно е радиатор по дълъг от 10 глидера или 80 см. е да се свърже на кръс или от противополижните страни на радиатора, за да може топлата вода да преминава през целия радиатор преди да се върне в отоплителната система.

Предимства на алуминиевите радиатори

Алуминиевите радиатори от своя страна са надеждни, високоефективни и красиви. Инвестицията в по-скъпи и доказани с времето радиатори се изплаща бързо и оставате удовлетворени и спокойни. Качествените радиатори са прахово боядисани и не задържат прах. Алуминиевите радиатори се монтират на стената с конзоли, монтира се ръчен или автоматичен обезвъздушител. Алуминият е с висока топлопроводимост и високо топлоотдаване, което е предимущество в използавето му за изработка на радиатори. Поради тези му свойства алуминият се използва масово в производсва на техника и механика, където не необходимо охлаждане. На пазара се предлагат много видове и модели на алуминиеви радиатори, като цената зависи от много фактори. Евтините алуминиеви радиатори са с по-тънки и по тесни глидери, по-некачесветно боядисване, по-малка мощност и некачествени и ненадеждни сглобки. Качествените радиатори се отличават с висока топлинна мощност, изчистени форми, дебелина на глидера и качествена изработка. Вложението в по-качествени алуминиеви радиатори винаги се оправдава с времето.

Доставка и монтаж на алуминиеви радиатори

Елком Експрес ЕООД предлага продажба, доставка и монтаж на алуминиеви радиатори. Работим само с качествени и доказани марки и производители. Осигуряваме безплатен оглед, изчисляване и представяне на оферта за нужните Ви радиатори и материали. Всички алуминиеви радиатори са с 10 годишна гаранция. Извършаме демонтаж и извозване на старите радиатори, източване, пълнене и обезвъздушаване на отоплителната инсталация. При нужда на се колебайте и се свържете с нас за консултация и изчерпателна информация по телефона или с формата за контакт. Нашите техници са с повече от 20 годишен опит в монтажа, демонтажа, преместването, затапването и ремонта на радиатори и отоплителни инсталации. Осигуряваме 10 години гаранция и след гаранционно обслужване на извършените от нас услуги.

Монтаж на радиатори

При запитване напишете телефон за по- бърза връзка в Вас и уточняване на подробности. Предлагаме безплатен оглед и представяне на оферта с актуални цени на материали и труд. Огледа и представянето на оферта не Ви ангажира с поръчка на стоки и услуги. При ангажиране за по голям обем работа сключваме договор с подробно описание на дейностите и цените за услугите и материалните който желаете. Издаваме фактури за доставените материали, извършените монтажи и ремонти, както и гараниционни карти за всички продукти.

Предлагаме

безплатен оглед и представяне на оферта за отопление с актуални цени за материали и труд. Безплатна доставка на алуминиеви радиатори, панелни радиатори, термовентили, кранове за радиатори, конзоли за монтаж, обезвъздушители и други необходими материали за парно и отопление в района на София. Осигуряваме 5 години пълна гаранция на материалите и монтажа извършени от нас. Изпратете запитване и наш техник ще Ви посети в удобен ден и уговорен час. Посещението е безплатно.