Смяна на радиатори

смяна на радиатори

Подмяната на старият панелен или чугунен радиатор, може да реализира икономия от сметките Ви за парно, както и да Ви спести много неприятности и финанси при спукване или протичане. Старите радиатори с течение на времето корозират и от вътрешната страна се натрупва ръжда, отлагания и отаийки. Това влошава работата на радиатора и намалява в пъти неговото топлоотдаване. В същото време монтираният топломер отчита количеството топлина постъпващо в радиатора и увеличава отчетените единици, затова е важно монтираният радиатор да има способността да извлича и отдава максимално топлината от постъпващата вода във въздуха в помещението. Колкото по голяма е разликата в температурата на входящата тръба и изходящата тръба, толкова по високо КПД ще има Вашият радиатор.

Друг важен фактор за ефективната работа на радиатора е свързването му на кръст, което значи – ако входящата тръба е свързана от дясно горе, то изходящата тръба да е свързана от ляво долу. По този начин се осигурява циркулацията на вода по цялата дължина на радиатора и не остават студени зони.

На всички

нови монтирани алуминиеви радиатори е препоръчително да се монтира втори спирателен кран. По този начин радиаторът винаги може да бъде спрян напълно от отоплителната инсталация, демонтиран при нужда от ремонт на стените без да е необходимо източване, пълнене и обезвъздушаване на цялата инсталация на блока. При смяна на радиатора задължително проверете термовентилът, неговото правилно функциониране е изключително важно – вижте Отопление с терморегулиращи вентили

При запитване напишете телефон за по- бърза връзка в Вас и уточняване на подробности. Предлагаме безплатен оглед и представяне на оферта с актуални цени на материали и труд. Огледа и представянето на оферта не Ви ангажира с поръчка на стоки и услуги. При ангажиране за по голям обем работа сключваме договор с подробно описание на дейностите и цените за услугите и материалните който желаете. Издаваме фактури за доставените материали, извършените монтажи и ремонти, както и гараниционни карти за всички продукти.

Предлагаме

безплатен оглед и представяне на оферта за отопление с актуални цени за материали и труд. Безплатна доставка на алуминиеви радиаторипанелни радиаторитермовентиликранове за радиаториконзоли за монтажобезвъздушители и други необходими материали за парно и отопление в района на София. Осигуряваме 5 години пълна гаранция на материалите и монтажа извършени от нас. Изпратете запитване и наш техник ще Ви посети в удобен ден и уговорен час. Посещението е безплатно.

Смяна на радиатори

Смяна на радиатори