Стайни термостати

Жични, безжични и интернет стайни термостати се използват се за регулиране на температурата и постигане на оптимална икономия на гориво и електричество. Различните модели могат да поддържат температурата в едно или повече помещения.

Изберете от видовете стайни термостати

Стайни термостати

Жични стайни термостати

Стайни термостати

Безжични стайни термостати

Стайни термостати

Интернет стайни термостати

Стайни термостати

Допълнителни устройства

Функции на стайните термостати

Преди да изберете стаен термостат е добре знаете какъв термостат е подходящ за Вашия котел, камина или друг отоплителен уред. За различните уреди има различни модели със различни функции като:

  • OpenTherm (Двупосочна комуникация котел-термостат)
  • Optimum Start (Оптимално стартиране)
  • Delayed Start (Забавено стартиране)
  • Optimum Stop (Оптимизирано спиране)
  • Алгоритъм Fuzzy Logic (размита логика)
Монтаж и свързване на стаен термостат

Свързването на термостата се извършва с 2/3/5 жилен кабел. Също трябва да знаете дали уреда който искате да свържете поддържа – NO (нормално отворен), NC (нормално затворен) или OpenTherm (двупосочна комуникация между котел и термостат).

Ако имате затруднения при избора, свържете се с нас, достатъчно е да знаете само модела на уреда и ние ще Ви предложим най-подходящият и съвместим термостат на изгодна цена и осигурена доставка и монтаж.

Жични термостати

Жичните стайни термостати работят с батерии или захранване 220 или 24V. При тях е необходимо свързване с кабел до топлинният източник. Монтира се двужилен или четири жилен кабел не по голям от 0,75 кв.mm. Повечето жични термостати поддържат режим на отопление и режим на охлаждане, ако системата е пригодена да охлажда. Непрограмируемите поддържат ръчно зададената температура, програмируемите могат да сменят температурата няколко пъти на ден. Отскоро на пазара се предлага и WI-FI жичен термостат на FINDER – Bliss WiFi. С него може да управлявате системата от мобилно приложение извън дома си.

Безжични термостати

Безжичните стайни термостати се състоят се от две части, предавател (стайният термостат) и приемник, който се монтира до топлинният източник. Осъществява се безжична връзка между тях и не е необходимо свързването с кабел между двете устройства. Те поддържат голямо покритие на сигнала и могат да се използват на 2-ри или 3-ти етаж. Непрограмируемите безжични термостати, както при жичните поддържат зададената ръчно температура. Програмируемите безжични термостати могат да се програмират да сменят температурата няколко пъти на ден със различни програми за всеки ден от седмицата.

Интернет стайни термостати

Стайните термостати със управление пред интернет се свързват директно с рутера или имат допълнителен гейтуей за тази свързаност. Безплатно мобилно приложение за управление на термостата и WEB базирано приложение за компютър. Нови възможности за контрол по местоположение предлагат термостатите Honeywell Lyric T6R Wi-Fi и GENERAL HT500 SET. Те използват местоположението на смартфона и управляват температурата, изключване/намаляване на отоплението когато се отдалечите от дома и включване когато се прибирате. Задаване на разстояние за активиране от 500 м. до 20 км.

Допълнителни устройства

Допълнителните устройства са самостоятелно работещи термостати или добавка (опция) към жичните и безжичните стайни термостати. Работят самостоятелни или в комбинация с други термостати.

Подово отопление

Подово отопление и всички системи за управлението му. Може да се изгради само с клемна шина и термоелектрически задвижки, управлявани от жични или безжични стайни термостати. Изберете вид на управлението и вижте какво включва системата.


Стайни термостати

Умен дом

Система Danfoss Link ™  – управление на всичко във Вашият дом от едно устройство – Централен контролер Danfoss LINK CC – управление до 49 устройства, включително – електронни термовентили, стаен термостат, подов термостат, термостат за котел, хидроконтролер, ел.задвижки, безжичен контакт и др. Лесно и гъвкаво управление на всичко от едно устройство, контролер, компютър или смартфон.

Система SALUS Smart Home – Интернет гейтуей – Сърцето на системата SALUS Smart Home – Универсалният интернет гейтуей UGE600 е ключов елемент на системата Smart Home SALUS. В комбинация с безплатно интернет приложение ви позволява да управлявате безжично устройства, сдвоени с него.

Защита от замръзване

Всички термостати имат защита против замръзване и включват при температура под 5°C независимо от зададената ръчно температура или настроената програма.

Монтаж на стайни термостати

Изберете подходящо място, където да монтирате термостат. Местоположение на термостат има въздействие върху функциониране на отоплителната системата. За да работи правилно, предавател трябва да е монтиран на стената или свободно стоящ на стойка във  вентилирано място.

Избягайте места които са близо до устройства излъчващи топлина (телевизор, парно, хладилник, камина) или места изложени на пряка слънчева светлина. Не монтирайте устройството близо до вратата. Не се препоръчва и монтиране на термостат в изолирани помещения като мазета или сервизни помещения.

Избягвайте монтажа  на устройството в места изложени пряко на влага и течение. Препоръчителни е монтажа да е на височина около 1, 5 м над подът.

Осигуряваме професионална и компетентна помощ за монтаж, свързване, настройка и оптимизиране на всички модели стайни термостати.

Осигуряваме експресен монтаж за София и близките райони.

Гаранция 24 месеца | Безплатна доставка за София

Препоръчани продукти

Алуминиеви радиатори Лири за баня Термовентили Стайни термостати Котли
Алуминиеви радиатори Лири за баня Термовентили Стайни термостати - жични, безжични, интернет Котли
Пелетни камини Окомплектовка за радиатори Окомплектовка за отопление Нагреватели за радиатори и лири Системи за управление и контрол
Пелетни камини с водна риза Окомплектовка за радиатори Окомплектовка за отопление Нагреватели за радиатори и лири Системи за управление и контрол

Запитване

При запитване напишете телефон за по- бърза връзка с Вас и уточняване на подробности. Предлагаме безплатен оглед и представяне на оферта с актуални цени на материали и труд. Огледа и представянето на оферта не Ви ангажира с поръчка на стоки и услуги.

Магазин

Всички стайни термостати предлагани на страницата elkom-express.bg може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.

Препоръчани връзки

Стайни термостати