Стайни термостати

Интернет стайни термостати, безжични стайни термостати или жични стайни термостати се използват се за регулиране на температурата и постигане на оптимална икономия на гориво и електричество. Различните модели могат да поддържат температурата в едно или повече помещения.

Функции на стайните термостати

Преди да изберетте стаен термостат е добре знаете какъв термостат е подходящ за Вашия котел, камина или друг отоплителен уред. За разичните уреди има различни модели със различни функции като:

  • OpenTherm (Двупосочна комуникация котел-темостат)
  • Optimum Start (Оптимално стартиране)
  • Delayed Start (Забавено стартиране)
  • Optimum Stop (Оптимизирано спиране)
  • Алгоритъм Fuzzy Logic (размита логика)
Монтаж и свързване на стаен термостат

Свързването на термостата се извършва с 2/3/5 жилен кабел. Също трябва да знаете дали уреда който искате да свържете поддържжа – NO (нормално отворен), NC (нормално затворен) или OpenTherm (двупосочна комуникация между котел и термостат).

Ако имате затруднения при избора, свържете се с нас, достатъчно е да знаете само модела на уреда и ние ще Ви предложим най-подходящият и съвместим термостат на изгодна цена и осигурена доставка и монтаж.

Изпратете запитване      Изпратете email      Обадете ни се 0878 276 889


Жични термостати

Жичните стайни термостати работят с батерии или захранване 220 или 24V. При тях е необходимо свързване с кабел до топлинният източник. Монтира се двужилен или четирижилен кабел не по голям от 0,75 кв.mm. Повечето жични термости поддържат режим на отопление и режим на охлаждане, ако системата е пригодена да охлажда. Непрограмируемите поддържат ръчно зададената температура, програмируемите могат да сменят температурата няколко пъти на ден. Отскоро на пазара се предлага и WI-FI жичен термостат на FINDER – Bliss WiFi. С него може да управлявате системата от мобилно приложение извън дома си.

Безжични термостати

Безжичните стайни термостати се състоят се от две части, предавател (стайният термостат) и приемник, който се монтира до топлинният източник. Осъществява се безжична връзка между тях и не е необходимо свързването с кабел между двете устройства. Те поддрържат голямо покритие на сигнала и могат да се използват на 2-ри или 3-ти етаж. Непрограмируемите безжични термосати, както при жичните поддържат зададената ръчно температира. Програмируемите безжични термостати могат да се програмират да сменят температурата няколко пъти на ден със различни програми за всеки ден от седмицата.

Интернет стайни термостати

Стайните термостати със управление пред интернет се свързват директно с рутера или имат допълнителен гейтуей за тази свързаност. Безплатно мобилно приложение за управление на термостата и WEB базирано приложение за компютър. Нови възможности за контрол по местоположение предлагат термостатите Honeywell Lyric T6R Wi-Fi и GENERAL HT500 SET. Те използват местоположението на смартфона и управляват температурата, изключване/намаляване на отоплението когато се отдалечите от дома и включване когато се прибирате. Задаване на разтояние за активиране от 500 м. до 20 км.

Допълнителни устройства

Допълнителните устройства са самостоятелно работещи термостати или добавка (опция) към жичните и безжичните стайни термостати. Работят самостоятелни или в комбинация с други термостати.

Подово отопление

Подово отопление и всички системи за управлението му. Може да се изгради само с клемна шина и термоелектрически задвивки, управявани от жични или безжични стайни термостати. Изберете вид на управлението и вижте какво включва системата.

Умен дом

Система Danfoss Link ™  – управление на всичко във Вашият дом от едно устройство – Центален контролер Danfoss LINK CC – управление до 49 устройства, включително – електронни термовентили, стаен термостат, подов термостат, термостат за котел, хидроконтролер, ел.задвижки, безжичен контакт и др. Лесно и гъвкаво управление на всичко от едно устройство, контролер, компютър или смартфон.

Система SALUS Smart Home – Интернет гейтуей – Сърцето на системата SALUS Smart Home – Универсалният интернет гейтуей UGE600 е ключов елемент на системата Smart Home SALUS. В комбинация с безплатно интернет приложение ви позволява да управлявате безжично устройства, сдвоени с него.

Защита от замръзване

Всички термостати имат защита против замръзване и включват при температура под 5°C независимо от зададената ръчно температура или настроената програма.

Жични стайни термостати

Безжични стайни термостати

Интернет стайни термостати

Стайни термостати с гарантиран произход и качество. Осигурена доставка за района на София. Доставки за Страната с куриерска фирма или с наш транспорт. Осигурен монтаж, гаранционно и след гаранционно обслужване.

При запитване напишете телефон за по- бърза връзка с Вас и уточняване на подробности. Предлагаме безплатен оглед и представяне на оферта с актуални цени на материали и труд. Огледа и представянето на оферта не Ви ангажира с поръчка на стоки и услуги.

При ангажиране за по голям обем работа сключваме договор с подробно описание на дейностите и цените за услугите и материалните който желаете. Издаваме фактури за доставените материали, извършените монтажи и ремонти, както и гараниционни карти за всички продукти.

Магазин

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg както и в електронния магазин shop.elkom-express.bg може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.

Препоръчани връзки

Стайни термостати