Гориво препоръки

Гориво препоръки. Тук е показано нагледно, кое гориво, колко ще ви струва то в проценти спрамо електрическото отопление, което е без никакви загуби – КПД 100%. Не е точно така, защото има минимални загуби, но на фона на загубите от твърдото гориво, те са нищожни. Все пак, колкото и загуби да има твърдото гориво, то винаги ще си остане по-евтино от електричеството. Ако се спрете на дърва, почти универсално твърдо гориво, ще дам няколко съвета. Купувайте винаги дървата, когато са наредени на „фигура“, защото иначе рискувате да сте измамени.

Гледайте дървата да са възможно най-сухи, защото всеки знае, че мокри (сурови) дърва не горят, както трябва.Нещо повече, отделят влага, която е враг за стоманените котли и за комина.

Гориво препоръки

Гориво препоръки

Стигаме и до финалният етап на отоплението през зимата – избор на гориво. Истината, е че сами трябва да прецените, кое и какво гориво да изберете, като ние само ще ви дадем насоки за това.

Ако се спрете на въглища, трябва да знаете някои дребни детайли

Колкото са по-еднокалибрено въглищата, толкова е по-добро и равномерно горенето им. Когато са с различен калибър има „буци“, се получава следното:дребните грутки, прегарят по-бързо, а едрите по-бавно, защото в сърцевината им остава неизгорял материал.Когато прецените, че е време за почистване, виждате прегорелите въглища, вие смилате или изривате сгурията, и се оказва, че изхвърляте и „жива жар“. Погрешно е мнението, че мокри въглища не горят.Когато има вода, при горенето, тя се изпарява и се отделя кислорода, който подпомага горенето и значително повишава калоричността на въглищата. Избора, какви да са въглищата – внос Домбас или родно производство, го оставям на вас. Аз горя само Бибовдолски калибровани въглища!

При запитване гориво препоръки напишете телефон за по- бърза връзка в Вас и уточняване на подробности. Предлагаме безплатен оглед и представяне на оферта с актуални цени на материали и труд. Огледа и представянето на оферта не Ви ангажира с поръчка на стоки и услуги. При ангажиране за по голям обем работа сключваме договор с подробно описание на дейностите и цените за услугите и материалните който желаете. Издаваме фактури за доставените материали, извършените монтажи и ремонти, както и гараниционни карти за всички продукти.

Гориво препоръки

Гориво препоръки

Гориво препоръки