Какво представлява щранг лирата

Какво представлява щранг лирата

Какво представлява щранг лирата – общо отоплително тяло за всички съседи, живеещи един над друг и представлява две тръби, които най-често преминават през сервизните помещения. Щранг-лири може да има в баните, мокрите помещения, тоалетните, коридорите.

Това са тръби с по-голям диаметър от тръбите, захранващи отоплителните тела в останалите помещения. Те работят 24 часа в денонощието през целия отоплителен сезон и притока на топлинна енергия не може да бъде регулиран.

Мощността

често пъти по-голяма от един среден радиатор. Лошото е, че това отоплително тяло не може да се регулира индивидуално във всяко жилище. В желанието си да направят икономии хората често затварят всичките си радиатори и, отваряйки вратите, могат да отопляват едно малко жилище само чрез щранг-лирата. Какво да се направи с щранг – лирата – тази истинска енергийна ламя? Ако всички съседи решат, тя може да се изключи изцяло или общо да се намали нейната мощност.

По силата на Наредба 16-334/06.04.2007 г. за топлоснабдяването щранг-лирите се описват като отделно отоплително тяло, на което се начисляват дялови топлинни единици, които се изчисляват като мощността на щранг-лирата се умножи по максималния специфичен разход за сградата. Максималният специфичен разход за сградата представлява най-голямото отношение между натрупани дялови единици и мощност на отоплителното тяло, на което са регистрирани.

Осигуряваме професионална и компетентна помощ за монтаж, свързване, инсталиране и настройка.

Осигуряваме експресен монтаж за София и близките райони.

Гаранция 24 месеца | Безплатна доставка за София

Препоръчани продукти

Алуминиеви радиатори Лири за баня Термовентили Стайни термостати Котли
Алуминиеви радиатори Лири за баня Термовентили Стайни термостати - жични, безжични, интернет Котли
Пелетни камини Окомплектовка за радиатори Окомплектовка за отопление Нагреватели за радиатори и лири Системи за управление и контрол
Пелетни камини с водна риза Окомплектовка за радиатори Окомплектовка за отопление Нагреватели за радиатори и лири Системи за управление и контрол

Запитване

При запитване напишете телефон за по- бърза връзка с Вас и уточняване на подробности. Предлагаме безплатен оглед и представяне на оферта с актуални цени на материали и труд. Огледа и представянето на оферта не Ви ангажира с поръчка на стоки и услуги.

Магазин

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.

Препоръчани връзки