Гориво препоръки

Гориво препоръки

Гориво препоръки. Тук е показано нагледно, кое гориво, каква ефективност има в проценти спрямо електрическото отопление, което е без никакви загуби – КПД 100%. Не е точно така, защото има минимални загуби, но на фона на загубите от твърдото гориво, те са нищожни.

Все пак, колкото и загуби да има твърдото гориво, то винаги ще си остане по-евтино от електричеството. Ако се спрете на дърва, почти универсално твърдо гориво, ще дам няколко съвета. Купувайте винаги дървата, когато са наредени на „фигура“, защото иначе рискувате да сте измамени.

Гледайте дървата да са възможно най-сухи, защото всеки знае, че мокри (сурови) дърва не горят, както трябва. Нещо повече, отделят влага, която е враг за стоманените котли и за комина.

Стигаме и до финалният етап на отоплението през зимата – избор на гориво. Истината, е че сами трябва да прецените, кое и какво гориво да изберете, като ние само ще ви дадем насоки за това.

Гориво препоръки

Гориво препоръки

Ако се спрете на въглища, трябва да знаете някои дребни детайли

Колкото са по-еднокалибрено въглищата, толкова е по-добро и равномерно горенето им. Когато са с различен калибър има „буци“, се получава следното: дребните грудки, прегарят по-бързо, а едрите по-бавно, защото в сърцевината им остава неизгорял материал. Когато прецените, че е време за почистване, виждате прегорелите въглища, вие смилате или изривате сгурията, и се оказва, че изхвърляте и „жива жар“. Погрешно е мнението, че мокри въглища не горят. Когато има вода, при горенето, тя се изпарява и се отделя кислорода, който подпомага горенето и значително повишава калоричността на въглищата. Избора, какви да са въглищата – внос Домбас или родно производство, го оставям на вас. Аз горя само Бибовдолски калибровани въглища!

Осигуряваме професионална и компетентна помощ за монтаж, свързване, инсталиране и настройка.

Осигуряваме експресен монтаж за София и близките райони.

Гаранция 24 месеца | Безплатна доставка за София

Препоръчани продукти

Алуминиеви радиатори Лири за баня Термовентили Стайни термостати Котли
Алуминиеви радиатори Лири за баня Термовентили Стайни термостати - жични, безжични, интернет Котли
Пелетни камини Окомплектовка за радиатори Окомплектовка за отопление Нагреватели за радиатори и лири Системи за управление и контрол
Пелетни камини с водна риза Окомплектовка за радиатори Окомплектовка за отопление Нагреватели за радиатори и лири Системи за управление и контрол

Запитване

При запитване напишете телефон за по- бърза връзка с Вас и уточняване на подробности. Предлагаме безплатен оглед и представяне на оферта с актуални цени на материали и труд. Огледа и представянето на оферта не Ви ангажира с поръчка на стоки и услуги.

Магазин

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.

Препоръчани връзки