Напоследък доста производители на отоплителна техника все по-сериозно популяризират своите продукти като „енергийноефективни“ и че са „енергоспестяващи“. Като говорим за радиатора, неговата „енергийна ефективност“ все още е на едно и също ниво. Радиатора това е най-простото устройство за излъчване на топлина в дадено помещение. Ако топлинните загуби в стаята са 1200 вата, какъвто и радиатор сложите, все едно през него трябва да минат не по-малко от 1200 вата топлина, за да бъде в тази стая топло. Можете да монтирате в помещението чугунен радиатор, алуминиев, биметален, но каквото и да сложите за отопление на стаята ще се нуждае от 1200 вата топлоенергия.

Спестяване от 20% може да се постигне само в случай на използване на скъпи модерни термични системи за контрол. Това ще рече монтаж на уреди, които не позволяват „прегряване“ на помещенията т.е. ако на улицата изведнъж стане топло. Преди години при социализма топлоенергията беше евтина и при затопляне на времето, вратите и прозорците се отваряха и скъпоценните сега киловати си отиваха в атмосферата. Инсталирайки система за терморегулация вие няма да отоплявате и ненужните помещения. Температурата на радиаторното отопление ще бъде такава , при която ще има комфорт в помещението. Важно е да се отбележи, че колкото радиатора за отопление е по-масивен, толкова повече вода съдържа той и се подава трудно на топлорегулиране и толкова по-малко можете да спестявате топлоенергия, монтирайки на него термостатен вентил.

От гледна точка на енергоефективността, чугунените радиатори за отопление съвсем не са измислени за икономии на топлинна енергия. Тези с малка маса и с малък воден обем биметални конвертори са най-добрият избор за Вас.

При запитване напишете телефон за по- бърза връзка в Вас и уточняване на подробности. Предлагаме безплатен оглед и представяне на оферта с актуални цени на материали и труд. Огледа и представянето на оферта не Ви ангажира с поръчка на стоки и услуги. При ангажиране за по голям обем работа сключваме договор с подробно описание на дейностите и цените за услугите и материалните който желаете. Издаваме фактури за доставените материали, извършените монтажи и ремонти, както и гараниционни карти за всички продукти.