Енергоефективност

Енергоефективност

Напоследък доста производители на отоплителна техника все по-сериозно популяризират своите продукти като „енергийно ефективни“ и че са „енергоспестяващи“. Като говорим за радиатора, неговата „енергийна ефективност“ все още е на едно и също ниво.

Радиатора това е най-простото устройство за излъчване на топлина в дадено помещение. Ако топлинните загуби в стаята са 1200 вата, какъвто и радиатор сложите, все едно през него трябва да минат не по-малко от 1200 вата топлина, за да бъде в тази стая топло. Можете да монтирате в помещението чугунен, алуминиев, панелен радиатор, но каквото и да сложите за отопление на стаята ще се нуждае от 1200 вата топлоенергия.

Как да спестите?

Спестяване от 20% може да се постигне само в случай на използване на скъпи модерни термични системи за контрол. Това ще рече монтаж на уреди, които не позволяват „прегряване“ на помещенията т.е. ако на улицата изведнъж стане топло.

Преди години при социализма топлоенергията беше евтина и при затопляне на времето, вратите и прозорците се отваряха и скъпоценните сега киловати си отиваха в атмосферата. Инсталирайки система за терморегулация вие няма да отоплявате и ненужните помещения.

Температура

Температурата на радиаторното отопление ще бъде такава , при която ще има комфорт в помещението. Важно е да се отбележи, че колкото радиатора за отопление е по-масивен, толкова повече вода съдържа той и се подава трудно на топлорегулиране и толкова по-малко можете да спестявате топлоенергия, монтирайки на него термостатен вентил.

От гледна точка на енергоефективността, чугунените радиатори за отопление съвсем не са измислени за икономии на топлинна енергия. Тези с малка маса и с малък воден обем, алуминиеви радиатори са най-добрият избор за Вас.

Осигуряваме професионална и компетентна помощ за монтаж, свързване, инсталиране и настройка.

Осигуряваме експресен монтаж за София и близките райони.

Гаранция 24 месеца | Безплатна доставка за София

Препоръчани продукти

Алуминиеви радиатори Лири за баня Термовентили Стайни термостати Котли
Алуминиеви радиатори Лири за баня Термовентили Стайни термостати - жични, безжични, интернет Котли
Пелетни камини Окомплектовка за радиатори Окомплектовка за отопление Нагреватели за радиатори и лири Системи за управление и контрол
Пелетни камини с водна риза Окомплектовка за радиатори Окомплектовка за отопление Нагреватели за радиатори и лири Системи за управление и контрол

Запитване

При запитване напишете телефон за по- бърза връзка с Вас и уточняване на подробности. Предлагаме безплатен оглед и представяне на оферта с актуални цени на материали и труд. Огледа и представянето на оферта не Ви ангажира с поръчка на стоки и услуги.

Магазин

Всички продукти предлагани на страницата elkom-express.bg може да видите в нашият магазин на адрес София. ж.к.Люлин 2, блок 279, магазин 106 Д от понеделник до петък – 09.00 – 19.00 ч. и събота от 09.00 – 14.00 ч. Безплатна доставка за София и изпращане с Еконт за Страната.

Препоръчани връзки